Redactie
Redactie Clothing 16 mrt 2017

Deze stijlregels mag je best breken

Stijlregels zijn relatief. Er is geen wetboek of hogere macht die bepaalt wat jij ‘s ochtends mag aantrekken. Stijl is vooral een gevoel van samengevoegde elementen die een kloppend geheel vormen. Inmiddels staat redelijks vast wat wel en niet werkt. Toch is er wel wat ruimte om deze regels te buigen.

Hoodie onder een maatbroek

Sportkleding en maatwerk zijn in principe aartsvijanden. Toch wordt de witte vlag zo nu en dan gehesen. Een simpele hoodie met kalme kleuren en een mooie cut, kan best goed werken met een maatbroek. Kies voor een slim of skinny broek van wol of katoen in zwart, grijs of een andere neutrale tint.

T-shirt met een pak

Net als bij de hoodie in combinatie met een maatbroek, werkt deze combinatie alleen indien je pak redelijk casual oogt. Een T-shirt onder een smoking is geen goed idee. Kies voor een neutraal T-shirt zonder opsmuk. Het feit dat je een shirt draagt in plaats van een blouse maakt an sich al een statement. Een contrasterende (neutrale) kleur is wel een goede idee.

Boots onder een pak

Wij vinden boots onder een pak best cool staan. En ze houden je voeten nog warm ook. Belangrijk is dat je het juiste moment uitkiest voor deze combinatie. Is je baas er niet van gediend, doe het dan vooral niet. Brogue Chelsea boots en Derby silhouettes doen het altijd goed.

Ruziënde patronen

Ooit was er één stijlregel die geen man durfde te doorbreken: patronen door elkaar dragen. Inmiddels zijn de grote merken er niet vies van en moeten we toegeven dat het best tof oogt. Hoewel je flink kunt uitpakken, geldt ook hier de basisregel: overdrijf niet. Hieronder een goed voorbeeld.

Navy en zwart

Zet nooit twee kapiteins om één schip. Navy en zwart zijn twee basis mode-elementen die allebei een groot ego hebben. De geschiedenis heeft uitgewezen wat er gebeurt als je twee ego’s in een ruimte zet. De truc is om kledingstukken in navy en zwart te dragen die elkaar versterken in plaats van bijten. Een zwarte broek met een navy jasje kan prima uitpakken. Andersom ook, trouwens.

Een das dragen zonder jasje

Een jasje en das gaan sinds jaar en dag samen, dus waarom afwijken? Toch kan het heel goed uitpakken. De sleutel is om het jasje te vervangen voor een andere ‘laag’. Denk aan een coole jas of vest. Draag ‘m indien mogelijk gedeeltelijk open, zodat je er net zo scherp uitziet als de knakker hieronder.

Reageer op artikel:
Deze stijlregels mag je best breken
Sluiten