Mitchell Rietveld
Mitchell Rietveld Stuff 26 november 2016

Deze stabilizer laat je professionele smartphonevideos maken

Grote aandachtspunten van nieuwe smartphones van de laatste jaren zijn de camera, waterdichtheid, batterij, maar vooral de camera. De nieuwste smartphones zijn dan ook bekleed met de beste kwaliteit camera’s. Prachtige, scherpe foto’s maken lukt prima, maar een goede video? Dat is wat lastiger. Niet vanwege de camera, maar vanwege je (licht)trillende handen.

Het Noorse FlowMotion speelt hier op in en heeft een bijzonder goede stabilizer ontwikkelt, die met zo’n 180 euro ook nog een prima prijs heeft voor wat-ie te bieden heeft. Het product is nog niet op de markt, maar het team heeft met z’n Kickstarter project het budget al meer viermaal binnen. Komen gaat die er dus zeker, in januari als het goed is. Helaas net te laat voor de feestdagen.

Het verbaast ons niet dat het project tot dusver al zo succesvol is. Het is niet alleen een (betaalbare) sterke stabilizer, ook de nodige extra’s en features zijn van dien. Zo is die verlengbaar zonder dat die kwaliteit verliest. Er is een speciale FlowMotion app ontwikkelt met nuttige functies als de Auto Follow Technology. Je kunt verschillende standen instellen (Pan Mode, Lock Mode en Pan + Tilt Mode) en zelf de nodige instellingen customizen naar wat voor jou het best werkt – en hij past nog in je zak ook. Check deze video maar.

Verdere, wat diepgaandere, uitleg over de FlowMotion vind je op de site zelf.

Reageer op artikel:
Deze stabilizer laat je professionele smartphonevideos maken
Sluiten