Pim Jansen
Pim Jansen Life 30 apr 2018

Deze soldaat stierf bijna, werd vervolgens model en is nu miljonair

Een oud gezegde leert ons dat je nooit een kwartje zult worden, als je voor een dubbeltje bent geboren. Met andere woorden: wees tevreden met wat je hebt. Dat klinkt misschien als een veilige optie, feit is dat je alle mogelijkheden hebt om alles uit het leven te halen wat erin zit. Colin Wayne uit Huntsville in Alabama weet er alles van. In plaats van te kiezen voor berusting in zijn lot, besloot hij alles uit de kast te halen om van zijn leven een succes te maken. Against all odds dus.

Het verhaal van Colin is het verhaal van duizenden jongeren in Amerika. Na vroegtijdig te zijn gestopt met school, lonkt een carrière in het leger van Uncle Sam. Na de basisopleiding werd hij gestationeerd op Ft. Leonard Wood in Missouri. In 2008 werd Wayne ingezet bij Operatie Bright Star in Caïro, Egypte. In 2012 trainde Wayne in een sportschool in de provincie Paktika in Afghanistan, toen een raket op een afstand van drieënhalve meter explodeerde. Als gevolg van de explosie kreeg Wayne te maken met  zenuw- en hersenletsel. Dat was niet zijn enige verwonding, beide armen zaten vol met granaatscherven. Bovendien zat er door de explosie een groot gat in zijn rechterbeen.

Dergelijke zware verwondingen betekenen normaal gesproken een grote kans op overlijden. Voor Colin was overlijden echter geen optie. Zijn doorzettingsvermogen en zijn wil om te leven, stelden de medici die hem behandelden voor raadsels. Normaliter had elke andere patiënt het leven gelaten. Naast de opgelopen verwondingen bleek Colin ook last te hebben van oorsuizingen en permanente zenuwschade. Toch bleef Colin in zichzelf geloven.

Van fitnessmodel tot gevierd ondernemer

Na zijn periode in het leger, besloot Colin om fitnessmodel te worden. Zijn doorzettingsvermogen, gecombineerd met zijn zelfvertrouwen, zorgde voor een glansrijke carrière als model. Het geld wat hij met het modellenwerk verdiende, spaarde hij op. Uiteindelijk was Colin is staat om zijn eigen bedrijf te beginnen genaamd “Redline Steel”. Dat deze onderneming succesvol is, zal niemand verbazen. Met een jaaromzet van ruim 30 miljoen dollar heeft Colin weinig reden tot klagen.

The American Dream

Colin is niet zo zeer het droomvoorbeeld van de “American Dream”, hij laat echter wel zien dat je met doorzettingsvermogen en een grote mate van zelfvertrouwen veel kunt bereiken. Waar het om gaat, is dat je gelooft in je eigen kunnen, ook al geeft iedereen in jouw omgeving je op. De uitdaging is dan juist om te laten zien dat je heel veel, zo niet alles, op eigen kracht kunt bereiken. Als je het maar wil!

2,5 miljoen volgers op Facebook

Colin is inmiddels een gevierd ondernemer. Hij dient graag als voorbeeldfiguur om te laten zien dat je de architect bent van je eigen leven. Succes maak je zelf door te keuzes te maken. Hij heeft inmiddels zijn eigen YouTube-kanaal met meer dan tienduizend abonnees. Zijn innemende karakter en charmante voorkomen hebben gezorgd voor een grote populariteit. Colin heeft inmiddels ruim 2.5 miljoen volgers op Facebook, een aantal wat nog steeds groeit. Ook op Twitter kan hij zich verheugen op een toenemende populariteit: ruim honderdduizend mensen volgen hem inmiddels.

Reageer op artikel:
Deze soldaat stierf bijna, werd vervolgens model en is nu miljonair
Sluiten