Redactie
Redactie Clothing 9 maart 2018

Deze punten maken de laatste 10% van je outfit

Wanneer nail jij voor de volle honderd procent jouw outfit? Als die laatste tien procent helemaal klopt. Daarom zijn er specifieke zaken waar je op moet letten. Doe het dan ook, want het is zo zonde als je outfit in de basis spot-on is, maar door deze details toch niet de uitstraling heeft die hij verdient. Daar gaan we:

De paraplu

De paraplu is een onderschatte, ondergewaardeerde accessoire. Het is eigenlijk meer dan een accessoire: het is het eerste dat je bij je zou moeten hebben op een druilerige of onvoorspelbare dag. Beknibbel niet op een paraplu. Niet alleen wil je een exemplaar dat niet direct knakt als een rietje als er een beetje wind onder komt; een goede, kwalitatieve paraplu vormt ook een meerwaarde voor jouw voorkomen. ’t Is een echte gentleman’s essential. Benader ‘m ook zo.

[RELATED_ARTICLE article_id=”203398″]

Een schoon boord

Je hebt geen ogen in je achterhoofd. Inspecteer daarom voor en na het aantrekken even de boord van jouw shirt. Transpiratie, parfum en regen kunnen allen hun sporen nalaten. Geen van allen wil je terug kunnen zien. Een vies boord is één van de grootste visuele afknappers in jouw outfit.

Geen vlekken onder de oksels

Nog zo’n punt van je shirt waarop je grondig dient te inspecteren. Niemand wil van die gelige vlekken onder jouw oksels zien. Maar wacht, voordat jij jouw shirt weggooit, probeer dan eerst de onderstaande tips. Werken die niet, dan kun je altijd nog je shirt vervangen.

Geen kreuken en plooien

Manners laatste tien procent van je outfit 3

Ongestreken shirts en overhemden…. tisk, tisk. Je kunt wel een prachtig colbert en chique das dragen; als we daaronder nog haarfijn kunnen zien in welke positie jouw overhemd achteloos over je stoel heeft gehangen, kun je gefrons verwachten. Neem de tijd om te strijken. Altijd.

De juiste maat en pasvorm

Dingen die niemand wil zien: te korte of te lange mouwen, te korte of te lange shirts, te wijde of te strakke shirts en beroerd zittende colberts, om maar een aantal te noemen. Zorg altijd voor de juiste maat en pasvorm. Als er ergens in jouw outfit ook maar iets te lang, te kort, te wijd of te krap is, haalt dit het geheel uit balans. Kijk dus kritisch naar jezelf.

Wees smaakvol met kleuren

Je draagt vaak meerdere lagen. Stap niet in de valkuil van het kleurenoerwoud. Verschillende lagen betekent niet dat deze allemaal een andere kleur moeten hebben. Kies voor een solide basiskleur en completeer of contrasteer met één andere kleur. Meer heb je niet nodig. En houd altijd de gouden regels in acht: match je riem en/of horloge met je schoenen en kies bij voorkeur rustige basiskleuren voor de grootste oppervlakken.

Inspecteer de status van je leren riem

Draag je geregeld een leren riem, dan gaat deze na verloop van tijd draagsporen vertonen. We hebben het dan niet over stijlvolle slijtage van het leer maar de sporen die je gaat zien rondom de gesp. Je draagt je riem namelijk altijd op hetzelfde gaatje (gewoonlijk) en daarom kan het leer daar gaan scheuren, rafelen of van die hinderlijke vouwen gaan vertonen. Als dit het geval is, overweeg dan de aankoop van een vers exemplaar.

De slijtage van je broek

jeans598

De één vindt een licht versleten look van zijn broek (jeans) tof, terwijl de ander er niets van moet hebben. Slijtage is een natuurlijk proces. Bij katoenen en wollen broeken, wil je dit proces niet meemaken. Bij jeans daarentegen, kan het de look van jouw broek alleen maar versterken. Let echter wel op hoé de jeans slijt. Dit dient gelijkmatig te gebeuren, dan kan het tof zijn. Wat je niet wilt, is rondlopen in een paar jeans waarin de vervaalde contouren van jouw telefoon of portemonnee te zien zijn.

Propere sokken

Manners laatste tien procent van je outfit 4

Verlopen kleuren, een uitgelubberde elasticiteit, gaten…. sokken zijn vaak nog het zorgenkindje bij veel mannen. Zorg voor een sterke sock-game. Kwalitatieve, mooie en schone sokken dus. Blijft nog over de kwestie hoe deze te matchen. Vaak wordt hier erg moeilijk over gedaan. Wat ons betreft, is er maar één correcte wijze: je matcht jouw sokken met jouw broek. Waarom? Door deze in een gelijke kleur te houden, verleng je optisch jouw broek, blijven de lijnen van jouw outfit in stand en zorg je niet voor hinderlijk onrust en visuele onderbreking. Mocht je niet exact dezelfde kleur broek en sokken hebben, dat geeft niet, opteer dan voor sokken die een tint lichter zijn dan je broek om het visuele zwaartepunt op jouw (boven)benen te houden. Contrasteren met sokken kan natuurlijk ook. Niet alles hoeft altijd te matchen.

Schone veters

Wat heb je aan zorgvuldig gepoetste sneakers als deze worden “afgemaakt” door smerige veters. Wees geen gier en koop om de zoveel weken eens een nieuw setje veters, of haal een jaarvoorraad in huis. ’t Kost geen drol. Met schone veters verdien je bonuspunten. Met stijlvol contrasterende veters (laat ze bijvoorbeeld matchen met een kleur elders in jouw outfit of de kleur van een accessoire) verdien je pro-bonuspunten.

Gepoetste, goedverzorgde schoenen

Hoe vaak zie je het wel niet gebeuren? Een man met een geweldig pak, toffe zonnebril, de das is on point en de schoenen zijn…. compleet vergeten. Het is een kleine moeite om je leren schoenen even te poetsen voor je de deur uitgaat. Behandel je schoenen ook altijd met waterafstotende spray. Het is zó zonde als je op deze manier jouw eigen outfit ondermijnt. Op de hoogte blijven van modenieuws- en tips? Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief.

 

Reageer op artikel:
Deze punten maken de laatste 10% van je outfit
Sluiten