Redactie
Redactie accessories 9 jan 2017

Nep-Rolex bewijst belang van kopen met hulp van een expert

In eerdere artikelen schreven wij al over hoe moeilijk het kan zijn om een nephorloge te herkennen en hoe grondig je te werk moet gaan bij het kopen van een gebruikt horloge van een gerenommeerd merk. Deze Rolex Submariner gaat dat pijnlijk duidelijk maken aan een onfortuinlijke nieuwe eigenaar die hier waarschijnlijk bijna €20.000 op stuk gaat slaan.

De Rolex uit dit artikel staat momenteel te koop op de Duitse Ebay. Bieders hebben er tot nu toe zo’n €17.000 voor over en waarschijnlijk zullen gretige aspirant-kopers de prijs nog wat opdrijven om dit stukje Zwitsers vakmanschap om de pols te kunnen doen.

Terecht, zou je zeggen, want het gaat hier om een prachtige Rolex. Een vrij bijzondere bovendien: een Submariner met de wijzerplaat van een Explorer. Klinkt bijzonder, is het ook. Deze Rolex is gedurende korte tijd in een zeer gelimiteerde oplage gemaakt en dus bijzonder. En dus geld waard.

Maar niet deze. Autoriteit Hodinkee kwam er achter dat deze specifieke Rolex min of meer nep is. Min of meer ja, want het raffinement waarmee deze Rolex is vervalst, is zelfs voor een kenner lastig te spotten. Wat is er aan de hand: Rolex bouwde inderdaad een kleine hoeveelheid van deze horloges, maar de wijzerplaten van Rolex Submariner in een Submariner zijn altijd licht glanzend. De wijzerplaat van deze Submariner – die dus van een Explorer afkomstig zou moeten zijn – is echter mat, en zo is die nooit gemaakt.

Het resultaat is dat dit dus min of meer een nep-Rolex is. In wezen is het een echte Rolex, louter bestaande uit authentieke Rolex onderdelen, maar het is óók een samengesteld, niet officieel bestaand exemplaar dat wordt gepresenteerd als één van de meest sought-after Rolexen. Is het horloge nep? Dat hangt dus van je interpretatie af; feit is wel dat dit eigenlijk niets meer dan een customized Rolex is en dus zeker niét het exclusieve exemplaar dat-ie claimt te zijn.

Dit toont eens te meer aan: overweeg jij de aanschaf van een exclusief horloge van een high end merk en ben je zelf geen expert, schakel dan de hulp van een expert in.

Reageer op artikel:
Nep-Rolex bewijst belang van kopen met hulp van een expert
Sluiten