Redactie
Redactie Clothing 25 jan 2016

Deze modelessen hebben we geleerd van Pitti Uomo

It’s a pity. De 89e editie van hét modevent voor de moderne gentlemen is weer voorbij. Pitti Uomo, het vierdaagse festijn waar mannen alles uit de kast mogen halen (letterlijk), werd gehouden in Fortezza da Basso in Florence, Italië. Dit zijn de lessen die wij uit deze editie hebben opgedaan.

1. Classics mogen best een kleurtje hebben

Ergens in de modegeschiedenis heeft iemand geroepen dat klassieke items niet kleurrijk mogen zijn. Maar goed, ooit werd ook gedacht dat de aarde plat was. Tijdens Pitti Uomo 89 werden classic pieces zoals colberts enthousiast in kleur gedragen. Waarom ook niet?

2. Val op met je jas

Hoewel een jas voornamelijk bedoeld is om je warm te houden tijdens koude winterdagen, is het eveneens de eerste – en buiten vaak enige goed zichtbare – eyecatcher van je outfit. Wat opvalt dit seizoen zijn de felle kleuren, bontkragen en look-twice patronen. Aan jou de keuze.

3. Een hoed maakt de man

De trend is al een tijdje gaande en werd op Pitti nogmaals bevestigd: de hoed. Hoewel ze in alle vormen en maten aanwezig waren, was vooral de trilby populair. In tegenstelling tot de bovenstaande gekleurde jassen, hielden de hoeden zich gedeisd qua kleur.

4. Houd je enkels warm

Oké, het tegenovergestelde was waar tijdens Pitti; veel mannen hadden er geen enkele moeite mee om met hun blote enkels te pronken alsof ze door de Cubaanse straten liepen tijdens zomerdagen. Het oogt prima, maar ook zo ontzettend koud en in de wintermaanden eigenlijk een beetje misplaatst. Investeer dus in mooie sokken.

5. Maatwerk is nog altijd een pre

Twee zaken zijn duidelijk na vier dagen Pitti: maatwerk is altijd goed en een gokje wagen op z’n tijd kan absoluut geen kwaad. Wat ons betreft blijft dat ook zo. Onthoud wel: overdrijven is nooit goed. Be cool!

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Deze modelessen hebben we geleerd van Pitti Uomo
Sluiten