Mitchell Rietveld
Mitchell Rietveld Cars 12 jan 2017

Deze Miura SV zal bij RM Auctions Sotheby’s de show stelen

Precies zoals we het zeggen: Oh Oh RM Sotheby’s, je wordt echt alsmaar mooier. Deze Lamborghini P400 Miura SV uit 1971 zal namelijk de veiling van RM Auctions Sotheby’s in Phoenix gaan sieren, om vervolgens de huidige én de nieuwe eigenaar heel erg blij te maken.

De huidige eigenaar vanwege het bedrag met vele nullen dat zijn bankrekening gaat vullen, de nieuwe voor de vele extra nullen die de kilometerstand gaan vullen. Ja, een ware win-win situatie. De Miura is wellicht de eerste supercar die zich op deze wereld liet gelden, en waarschijnlijk het paradigma waaruit de later gecreëerde supercars zijn ontstaan.

De Miura liep dan ook ver voor op z’n tijd. De motor van 385 PK brengt hem van 0 naar 100 km per uur in slechts 5.9 seconden. Dat alleen maakte hem al de opperbaas van de weg, maar de topsnelheid van bijna 290 km per uur maakte hem écht onoverwinnelijk.

Enkel sterren als Miles Davis, Rod Stewart en Frank Sinatra schaften een Miura aan. Wie zich de volgende eigenaar mag noemen wordt eind deze maand bekend, nadat hij naar verwachting zo’n €2,2 miljoen heeft neergelegd.

Reageer op artikel:
Deze Miura SV zal bij RM Auctions Sotheby’s de show stelen
Sluiten