Deze mannen delen graag het beste fitness advies dat ze ooit kregen

Je kan zeggen wat je wil over mensen die graag de gym induiken, maar niet dat ze verlegen zijn om hun kennis te delen. Dit gebeurt wanneer je de sportschool binnenwandelt of wanneer je kijkt op, bijna elke, fitness gerelateerde websites. Ja, de goedbedoelde adviezen van de zelfbenoemde experts komen direct op je af. Een overzicht.

Fitness volgens de kenners

Deze gastvrije, genereuze aard is de basis van vele sportscholen en fitnessgemeenschappen. In een recent Reddit-draadje werd aan de kasten van de gym gevraagd om het beste advies dat zij ooit kregen te delen. Kennis die zij ooit ergens online lazen en vervolgens uitgebreid hebben uitgetest. Kennis die zij kregen toen zij voor het eerst gingen trainen. Honderden gebruikers waren de naarste niet en gaven les in fitness.

Sommige antwoorden zijn puur gericht op het grotere geheel. De best ontvangen tip (aan de hand van het aantal stemmen) is om perfectionisme vermijden. Al kom je met onze how to’s wel in de buurt, denk bijvoorbeeld aan foutloos bankdrukken. Maar, in plaats van het streven naar perfectie zou je moeten focussen op hard werken. Leg die focus op al je energie in een workout rammen.

Een ander veel gehoord advies klinkt ook logisch. Namelijk dat iets doen, wat er ook gebeurt, altijd beter is dan thuisblijven. De opmerking ‘achteraf heb je nooit spijt dat je ging sporten, wel als je niet ging’ is hierbij een om over na te denken. Verschillende heren herinnerden de lezers eraan dat het belangrijk is om te onthouden dat resultaten geen dagen duren, maar maanden of zelfs jaren, en om jouw doelen te bereiken, consistentie de sleutel is.

Andere gebruikers gingen meer op de details in. De fitness-enthousiasteling die het draadje startte, was blij met het advies om straight leg deadlifts te doen voor de hamstrings, terwijl een andere de introductie tot de Bulgaarse split squats waardeerde. Twee oefeningen die jij wellicht ook eens kan proberen? Een derde kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om te werken aan schouderstabiliteit. Zijn wij het helemaal mee eens.

Het meest bruikbare, tastbare advies? Was je handen na de training, elke keer opnieuw. Denk daar ook maar eens over na.

Een kleine kanttekening

Luisteren naar mensen om je heen en online is geweldig, vooral als je worstelt met je eigen fitnessroutine en je struikelt over het veelvoud aan informatie, maar onthoud: niet alle trainingstips zijn hetzelfde. Probeer ook niet alles zomaar klakkeloos over te nemen en ga niet zonder na te denken aan de haal met alle tips die je krijgt. We hebben het hier ook zeker over advies dat gaat over voeding.

Wees meer voorzichtig met wat je hoort van willekeurige sportmaatjes of anonieme webfora. Dat wil niet zeggen dat ze totaal onbetrouwbaar zijn, maar er is een groot verschil tussen echte wetenschap en bro science. En, zoals altijd: als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook. Train ze.

Men's Health

Reageer op artikel:
Deze mannen delen graag het beste fitness advies dat ze ooit kregen
Sluiten