Deze LG TV is zo dun als je huissleutel

De technologie staat niet stil. Ook op het gebied van tv’s denderen de ontwikkelingen steeds maar weer door. De tijden dat je beeldbuis het formaat had van een mega vissenkom hebben we allang achter ons gelaten, maar LG komt nu met een televisie die de lat wat betreft design weer een stuk hoger legt.

Een prachtstuk voor aan de muur is het, de nieuwe LG W7 OLED TV uit de Signature lijn. Door gebruik te maken van een ophangsysteem met magneetstrips, die op de muur worden geplakt, hangt het beeldscherm als een soort interactief canvas nog geen 4mm van de muur af. Zelf heeft de tv een dikte van nog geen 3mm. De ‘W’ in de naam staat voor Wallpaper, iets dan nu verder geen uitleg meer behoeft.

Nu horen wij je al denken hoe je gameconsole en dergelijke gaat aansluiten op dit nieuwe pronkstuk van je huiskamer. De ontwerpers hebben alle benodigde elektronica en aansluitingen ondergebracht in een soundbar (met Dolby Atmos) die onder het scherm kan worden geplaatst, maar die ook aan de muur kan worden bevestigd. Voor de verbinding tussen de twee onderdelen wordt een speciale platte kabel gebruik. Omdat het natuurlijk het fraaist er uit ziet wanneer deze niet zichtbaar is, kun je alvast na gaan denken over waar de twee gaatjes in de muur gaan komen.

Het nieuwe topmodel van LG gaat waarschijnlijk in maart uitkomen in een 65″- een 77″-model. De eerste gaat naar alle waarschijnlijk rond de €8000 kosten en de prijs voor de grote broer is nog puur giswerk. Maar een ding staat wel vast: begin maar alvast met sparen.

Reageer op artikel:
Deze LG TV is zo dun als je huissleutel
Sluiten