Deze kant van ‘IT’-clown Pennywise ken je nog niet

De nieuwe verfilming van Stephen King’s IT trekt inmiddels volle zalen. Pennywise, de creepy clown, wordt dit keer vertolkt door de Zweedse Bill Skarsgård. Gaat er geen belletje rinkelen? Bij ons ook niet. Daarom zochten we naar wat achtergrondinformatie van de acteur die je zonder make-up waarschijnlijk niet zou herkennen.

Bill is de zoon van de geroemde Stellan Skarsgård, bekend van zijn rollen als Bootstrap Bill in Pirates of the Caribbean en Dr. Erik Selvig in de Marvel-verfilmingen van Thor. De carrière van Bill is niet zomaar uit de lucht komen vallen, de familie Skargård telt maar liefst vier acteurs.

Maar goed, hoe ziet Bill er eigenlijk uit als hij geen moordlustige clown speelt? Nou, je zou hem niet herkennen als hij voorbij zou lopen. De grap is dat Bill een ware gentleman is. Wat maar weinig weten is dat Skarsgård zelfs een  model voor H&M is.

[Fotografie: H&M/Getty Images]

Bill vs Pennywise

Bill is een ervaren horror-acteur. Zo speelde hij eerder Roman in de bovennatuurlijke horror-serie Hemlock Grove. Aan ervaring geen dus gebrek. Toch belooft deze rol de doorbraak van Skarsgård te zijn op het witte doek. Helemaal vanzelf ging het daarentegen niet.

Bill vertelt in een interview met Rolling Stone magazine dat er momenten waren dat hij gek dacht te worden. Ook hield de regisseur hem zo ver mogelijk van de kinderen op de set weg, zelfs zonder zijn make-up. Bill was soms bang om te ver te gaan in zijn rol, maar uiteindelijk bleek dat de kinderen minder bang voor hem waren dan hij voor zichzelf.

Benieuwd naar de verschijning van Bill in IT, bekijk dan de onderstaande trailer of check de film nu in de bioscoop.

Reageer op artikel:
Deze kant van ‘IT’-clown Pennywise ken je nog niet
Sluiten