Redactie
Redactie Stuff 2 aug 2018

Deze iOS 12-features zijn duidelijk van Android ‘gejat’

iOS 12, Apple’s nieuwe mobiele besturingssysteem, gaat voor veel verbeteringen zorgen op je iDevice. Een aantal van die features zijn keihard gejat van Android. Is dat erg? Nee, niet per se, maar het is wel geinig om te benoemen. Hieronder de belangrijkste ‘jat-features’. Lees ook: ‘Alles wat je moet weten over iOS 12’

Gegroepeerde notificaties

Het is misschien wel de fijnste update van iOS 12, omdat je als iDevice-gebruiker niet beter weet. De update komt met gegroepeerde notificaties. Als je in Whatsapp meerdere berichten ontvangt terwijl je even niet op je telefoon zit, dan zullen die nu gegroepeerd getoond worden op het homescherm. Op die manier blijft alles fijn overzichtelijk en schiet je niet in de stress als je opeens 36 berichten hebt gemist.

Deze iOS 12-features zijn duidelijk van Android gejat

Verbeterde Niet Storen modus

In iOS 12 wordt een Bedtime Mode-modus geïntroduceerd. Wanneer je in de nacht op je telefoon kijkt, zie je enkel de tijd. Dit doet een beetje denken aan de Shush-functie van Android P, waarbij je telefoon geen geluid of visuele indicaties aangeeft waneer je hem met het scherm naar beneden legt.

Google Maps in de auto

Met iOS 12 krijgt Apple Carplay de mogelijkheid om maps van third parties te gebruiken. Dat betekent dus dat je gebruik kunt maken van Google Maps. Dat is logischerwijze al een functie die beschikbaar was in Android Auto. Met die laatste kun je overigens geen Apple Maps gebruiken, maar dat zou je ook niet echt missen.

Deze iOS 12-features zijn duidelijk van Android gejat

Group calls in Facetime

Met iOS 12 wordt het mogelijk om met Facetime meerdere gebruikers tegelijkertijd te videobellen. Handig om met vrienden bij te kletsen of iets af te spreken. Het is een functie die destijds al mogelijk was in Google Hangouts. Gekgenoeg is Duo nu de standaard videobellen-app van Google en daarmee kun je juist maar met één persoon videobellen.

 

Reageer op artikel:
Deze iOS 12-features zijn duidelijk van Android ‘gejat’
Sluiten