Kenneth Luijk
Kenneth Luijk Health 15 jun 2016

Deze iconen faalden eerst, maar gaven niet op

Als je weer eens zwetend in de sportschool staat en denkt: ik ga mijn doelen nooit bereiken of als je die gewenste carrièrestap nog steeds niet hebt gemaakt, denk dan aan deze beroemde sporters en celebs die ook op een punt in hun carrière bijna op hadden gegeven. Bijna: maar dat deden zij niet en stuk voor stuk groeiden zij uit tot iconen.

10. Carlos Bacca

Zo’n 9 jaar geleden werkte de Colombiaanse aanvaller van AC Milan als busconducteur in zijn geboortestad Puerto Colombia. Hij verdiende ook nog wat bij als visser, zodat hij zijn familie kon blijven onderhouden en zijn droom om ooit profvoetballer te worden in leven kon houden. Bacca was vorig seizoen de absolute uitblinker in de UEFA Europa League. Destijds speelde hij voor Sevilla en wonnen zij de finale met 3-2 van het moedige Dnipro. Bacca nam de 2-1 en de 3-2 voor zijn rekening.

9. Eric Thomas

Eric Thomas werd in zijn jonge jaren van school getrapt en zwierf maar liefst twee jaar door de straten van Detroit. Tegenwoordig wordt hij door velen beschouwd als de nummer #1 motivational speaker van de wereld en is hij de auteur van twee bestsellers, genaamd: The secret to succes (2012) en Greatness is upon you: laying the foundation (2014).

8. George ‘Babe’ Ruth

George Ruth, beter bekend als ‘Babe’ Ruth, was een Amerikaanse honkballer. Ruth groeide op in een internaat en maakte daar voor het eerst kennis met het spelletje. Ruth zou uiteindelijk uitgroeien tot één van de beste honkballers aller tijden. In 1923 verbrak hij het record voor de meeste homeruns in één seizoen, een record dat 34 jaar later pas verbroken zou worden. Paradoxaal genoeg verbrak hij dat jaar ook het record voor de meeste strike-outs in één seizoen. Bij Ruth was opgeven dus geen optie.

7. Dwayne johnson

Dwayne Johnson, beter bekend als ‘The Rock’, wilde altijd professionele American football speler worden. Dit werd hij uiteindelijk niet vanwege een reeks blessures. Hij moest vanwege die blessures zelfs weer bij zijn ouders gaan wonen, omdat hij geen geld meer op zak had. Na het overkomen van een kleine depressie besloot hij zich te gaan richten op het worstelen. The Rock zou uiteindelijk vele prijzen winnen in zijn worstelcarrière, waaronder maar liefst 8 keer de titel van de WWF/WWE Championship. Tegenwoordig schittert hij natuurlijk ook op het witte doek. The Rock speelde onder andere in bekende Hollywoodfilms als: The Scorpion King en Fast & Furious 6.

6. J.K. Rowling

Toen J.K. Rowling begon met het schrijven van Harry Potter was ze een alleenstaande moeder die in de bijstand zat. Het script van wat uiteindelijk Harry Potter zal gaan worden werd door tientallen uitgeverijen afgewezen. De enige reden waarom het boek uiteindelijk werd gepubliceerd was dat de dochter van de CEO van uitgeverij Bloomsbury het boek geweldig vond. De Harry Potter serie is inmiddels in 73 talen vertaald en er zijn meer dan 450 miljoen kopieën van verkocht.

5. The Beatles

Dat de Beatles als groot commercieel succes de geschiedenisboeken in zijn gegaan, behoeft geen uitleg. We’re more popular than Jesus”, zei John Lenon dan ook. Dat zij moeite hadden om een platencontract te krijgen, zal misschien velen verbazen. The Beatles werden door Decca Recording Studios afgewezen omdat zij geen toekomst zouden hebben in de showbizz.

4. Sylvester Stallone

Geloof het of niet maar Sylvester Stallone kende ook geen makkelijke start van zijn carrière. Het verhaal luidt dat hij zelfs 3 weken op straat heeft geleefd en zijn hond moest verkopen omdat hij niet genoeg geld had om het beestje eten te geven. In deze zware tijd zag hij op tv het gevecht tussen Muhammad Ali en Chuck Wepner voorbij komen. Dit gevecht inspireerde hem om een script te gaan schrijven voor een film. Je raadt het al, deze film zou uiteindelijk Rocky gaan heten.

3. Walt Disney

Walt Disney werd ironisch genoeg door de Kansas City Star newspaper ontslagen vanwege, we citeren: a lack of creativity. Walt Disney is de bedenker van Mickey Mouse en won maar liefst 22 Academy Awards.

2. Oprah Winfrey

Oprah Winfrey heeft weinig goede herinneringen aan haar jeugd. Ze werkte ooit als verslaggeefster, maar werd ontslagen omdat ze volgens haar werkgever niet geschikt zou zijn voor de televisie. Oprah groeide uit tot ‘s werelds populairste talkshow en Winfrey wordt beschouwd als één van de meest invloedrijkste vrouwen ter wereld.

1. Michael Jordan

Deze levende legende werd door zijn high school basketbalteam afgewezen, omdat hij simpelweg niet goed genoeg werd gevonden door zijn coach. Michael Jordan won 6 keer de NBA championship en werd onder andere 5 keer uitgeroepen tot NBA Most Valuable Player. In samenwerking met Nike bracht Michael Jordan zijn eigen merk uit genaamd: Nike Air Jordan. Het duurde niet lang totdat zijn ‘Jordans’ ook een groot commercieel succes zouden worden. Michael Jordan is dan ook één van de rijkste ex-atleten ter wereld.

Reageer op artikel:
Deze iconen faalden eerst, maar gaven niet op
Sluiten