Deze goede voornemens ga je écht volhouden (en ze zijn nog leuk ook)

Goede voornemens, wie houdt zich er eigenlijk aan? Minder drinken, meer sporten, stoppen met roken. Je hoort het altijd iemand zeggen tijdens de jaarwisseling. Als je hem twee maanden later tegenkomt, is daar vrijwel nooit iets van terechtgekomen.

Een stukje psychologie vooraf: goede voornemens zijn lastig om in stand te houden, omdat we alleen maar zaken selecteren die doorgaans niet leuk zijn om te doen. Oude patronen liggen hierdoor op de loer. Daarom kun je beter kiezen voor iets dat daadwerkelijk leuk is en je verreikt als persoon. Een paar suggesties:

 

Ontmoet elke dag een nieuw persoon

Volgens de koning moeten we niet zoeken naar een bredere ik, maar een groter wij. Daar sluiten we ons helemaal bij aan. Wanneer spreek je nog spontaan een onbekende? Er zijn talloze onderzoeken beschikbaar die bewijzen dat spontane sociale interactie met vreemden bevorderend werkt voor de geestelijke gesteldheid. Wie weet, misschien kom je wel een heel leuk persoon tegen.

 

Elke dag een nieuw buitenlands woord leren

Het is altijd goed om je geest te verruimen. Download bijvoorbeeld een app die je elke dag een nieuw woord van een buitenlandse taal naar keuze aanbiedt. Voor je het weet spreek je Spaans, en het heeft je maar tien minuten van je dag gekost.

 

Laat de smartphone eens een uurtje liggen

De meeste van ons zijn ondertussen verslaafd aan de smartphone. Je hebt hem echt niet 24 uur per dag nodig. We zijn minder afhankelijk van technologie dan we denken.

https://www.manners.nl/een-week-geen-smartphone-dit-is-wat-het-met-mij-deed/

 

Doe wat meer met je vrije tijd

Doe iets meer met de loze momentjes. Na een lange werkdag is het niet verkeerd om Netflix aan te knallen en niets meer te doen. Toch is het aan te raden om een paar uur per week vrij te maken om een nieuwe vaardigheid te leren. Koop bijvoorbeeld een gitaar en probeer elke week een nieuw nummer te leren.

Nieuwe stijl voor het nieuwe jaar

Stap 1: Een nieuw jaar staat voor een nieuw begin, dus ook een nieuwe garderobe. Pak een vuilniszak en ga grondig door je kledingkast heen. Gooi alles wat je niet meer draagt in de zak, maar gooi het vooral niet weg. Breng het liever naar een kringloopwinkel of doneer het aan een goed doel.

Stap 2: Maak gebruik van de nieuwe kastruimte. Het is financieel niet haalbaar om een hele nieuwe garderobe in een keer samen te stellen. Schaf daarom elke maand een tot twee nieuwe outfits aan, of je voor tijdloos of seizoengebonden gaat laten we aan jou over. Dit is niet alleen een goede manier om jouw stijl wat bij te werken, je bent op deze manier ook bewuster met jouw financiën bezig.

Reageer op artikel:
Deze goede voornemens ga je écht volhouden (en ze zijn nog leuk ook)
Sluiten