Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 25 jul 2019

Deze elektrische vouwfiets heeft een actieradius van 250 kilometer

Een elektrische vouwfiets met een actieradius van 250 kilometer, die heel wat bagage kan dragen. Opeens heb je het: je gaat op vakantie op je elektrische fiets.

Als je graag lange fietstochten wil maken op je elektrische fiets, dan ontdek je al snel een groot nadeel: de beperkte actieradius. De e-bike is leuk, behalve als je ermee op reis wil. Gelukkig is daar nu een oplossing voor: de Tern GSD S10. Een vouwfiets die je tot een extreem compact formaat kunt opvouwen en vervoeren en een enorm bereik heeft.

Zie je de elektrische vouwfiets voor het eerst, dan valt gelijk een ding op: het coole design en de lange bagagedrager. Deze biedt genoeg ruimte om flink wat boodschappen of vakantiebagage te vervoeren. Ook kun je jouw nachtelijke verovering achterop mee naar huis nemen. De maximale belading is 180 kilo, ruim voldoende lijkt ons zo.

Tern GSD S10, e-bike, elektrische fiets, elektrische vouwfiets

Elektrische vouwfiets met een enorme actieradius

De Tern GSD S10 heeft dezelfde basis als een gewone fiets. Het verschil is echter dat je het volume van de fiets in opgevouwen toestand terugbrengt tot ongeveer een derde van het origineel. Superhandig als je woonruimte beperkt is of als je de fiets mee wil nemen op reis.

Wat betreft de prestaties kom je met de opvouwbare elektrische fiets niets te kort. De elektrische vouwfiets is voorzien van de beste accu die je momenteel kunt kopen, de Bosch Performance Line accu. Bij aanschaf van deze elektrische fiets krijg je zelfs de beschikking over twee accu’s, waardoor de actieradius maar liefst 250 kilometer is.

Tern GSD S10, e-bike, elektrische fiets, elektrische vouwfiets

Behalve een flinke actieradius heb je ook de beschikking over tien versnellingen, je bepaalt zelf het tempo. Het schakelen gaat extreem soepel dankzij het efficiënte derailleur schakelsysteem. Hiermee heb je de minste weerstand en kun je gewoon op je eigen tempo door blijven fietsen. Alles wat je wil weten over de prestaties van je elektrische vouwfiets, is dat duidelijk af te lezen op het geavanceerde Purion-display. De Tern GSD S10 kun je dus met recht een volwaardige elektrische fiets noemen.

Wat kost deze elektrische fiets?

Het enige nadeel kan de prijs zijn, de vouwfiets kost namelijk 3975,99 euro. Dat is zeker niet goedkoop, maar je krijgt er behoorlijk veel fiets voor terug. Lees hier meer over deze elektrische fiets, verkrijgbaar in vier kleuren.

? Check ook: Aldi komt met brute elektrische fiets, de Prophete Trekking E-bike

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze elektrische vouwfiets heeft een actieradius van 250 kilometer
Sluiten