Redactie
Redactie Auto's 3 mrt 2016

Deze elektrische supercar gaat loeiend hard

Twee jaar geleden werd het concept van deze elektrische supercar gepresenteerd, maar nu kan ‘ie eindelijk de straat op – hoewel de naam anders doet vermoeden.

Vooralsnog worden er slechts acht varianten van deze supercar geproduceerd, die op de Autosalon van Genève officieel wordt gepresenteerd door het Kroatische bedrijf. Rimac is in 2007 opgericht door Mate Rimac. Wat als hobbyproject begon is uitgegroeid tot een serieuze business. De Concept_One is de eerste volledig elektrische auto van de fabrikant. Hoewel het bedrijf voornamelijk aandrijflijnen en batterijsystemen ontwikkeld, zeggen ze nu de snelste volledig elektrische auto in handen te hebben.

Snelheid

Als we naar de cijfers kijken, zou dit nog best weleens kunnen kloppen. Zo zoeft dit racemonster over het asfalt op basis van 1.088 pk’s, waardoor de Concept_One volgens Rimac sneller op de driehonderd kilometer per uur zit dan de hybride LaFerrari (963 pk) en Porsche 918 (887). Honderd kilometer per uur doet ‘ie in 2,6 seconden. Tweehonderd in 6,2 en driehonderd in 14,2. De topsnelheid ligt op 355 kilometer per uur. Indrukwekkend!

[RELATED_ARTICLE article_id=”262884″]

Gewicht

Accupakketten zijn niet licht, zeker niet als je 1.088 pk’s wil genereren. De Concept_one weegt maar liefst 1.850 kg. De kracht om het ding voor te stuwen komt uit vier elektromotoren, die elk via een aparte versnellingsbak gekoppeld zijn aan een wiel. De maximum koppel is 1.600 Nm. Door al die kracht loopt het 91 KwH-accupakket wel binnen een wenkbrauwlift leeg. Maar goed, je kan in die korte tijd wel belachelijk hard rijden.

De prijs en levertijd is nog onbekend.  Wat denk jij, de moeite waard of niet helemaal?

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze elektrische supercar gaat loeiend hard
Sluiten