Jelle van Es
Jelle van Es Stuff 15 mrt 2018

Deze elektrische fiets is belachelijk dik

Als je een fietsenwinkel inloopt om te kijken naar het aanbod aan elektrische fietsen, dan vind je daar over het algemeen vooral degelijke fietsen die niet echt heel spannend zijn om op rond te rijden. Ideaal als je een kind naar school moet brengen of op je oude dag een rondje wil fietsen, maar niet voor als je even flink wil gaan crossen door het bos. De mensen van Riese & Müller willen daar verandering in brengen met hun Supercharger-lijn.

De elektrische fiets die stoer oogt

En eerlijk is eerlijk, de Supercharger is een elektrische fiets waar we graag op zouden crossen. Het is een mountainbike-achtige fiets, waar de batterij keurig in is weggewerkt, zodat het niet opvalt dat je een klein beetje hulp krijgt. Als je met vrienden gaat crossen, moet je dus goed oefenen en net doen of je compleet uitgeput bent. De fiets is voorzien van twee Bosch-batterijen met een capaciteit van 1000 Wh.

riese en muller Supercharger
Foto: Valentin Rühl

Met de elektrische fiets kun je uiteindelijk snelheden van 45 kilometer per uur halen, wat best wel een hoge snelheid is, waardoor je wel een beetje moet uitkijken wanneer je op volle kracht gaat. Aan de andere kant is het ook wel heel grappig als je met zo’n fiets opeens een scooter inhaalt. Toch is ‘ie verre van perfect. En dat heeft weer te maken met het prijskaartje. Als je op de website kijkt naar de goedkoopste variant, dan hangt daar een prijskaartje van ruim 4500 euro aan. Dat is een behoorlijke investering, waar je een ook een goede tweedehands auto van kunt kopen. Zoals deze Audi’s bijvoorbeeld. Dan is deze fiets van het Deense merk KVAERN toch een stuk interessanter en vooral betaalbaarder.

Reageer op artikel:
Deze elektrische fiets is belachelijk dik
Sluiten