Deze drie gadgets heeft iedere man deze herfst nodig

Nu het buiten frisser wordt en de dagen korter worden, kunnen we weer ongestoord en zonder FOMO lekker op de bank luieren en cocoonen. Wij selecteerden de drie beste gadgets van dit moment die iedere man deze herfst nodig heeft. Dat wordt ongestoord films kijken, gamen en muziek luisteren…

Geef toe, af en toe is er niks lekkerders dan de gordijnen dicht doen, de lampen dimmen en even een andere, fictieve wereld instappen. Of dat nu in je favoriete game, je bingewatch-serie van dit moment of een van de nieuwste Netflix-films is, met de Samsun​g QE55Q95T ga je helemaal op in de wereld die jij kiest. Het mooie aan deze tv is dat -ie is uitgerust met de nieuwste beeldverwerkingstechnieken die ervoor zorgen dat je werkelijk altijd de mooiste beelden voorgeschoteld krijgt. Een tv valt niet in de categorie gadgets die je jezelf vaak cadeau doet, maar als je toch nog op zoek bent naar ’n nieuwe, dan is dit de tv die je moet hebben.

Tv en soundbar werken samen

De televisie werkt met de Quantum Processor 4K. Deze processor analyseert de bron van de content en maakt zo nodig kleine aanpassingen om het beeld zo mooi mogelijk te presenteren. De tv kan zelfstandig de resolutie van niet-4K-beelden verhogen, zodat je altijd het scherpste beeld ziet en ruis onderdrukken om het zuiverste beeld te tonen. Ook analyseert de tv de lichtomstandigheden bij jou thuis en hij past de helderheid hier automatisch op aan. Hierdoor maakt het niet uit of je overdag kijkt of ’s avonds als de zon al lang en breed onder is. Elk detail is goed zichtbaar en het beeld is altijd prettig en comfortabel.

Het beeld is natuurlijk een belangrijk onderdeel van een tv, maar het geluid mogen we ook zeker niet onderschatten. Goed geluid maakt immers het verschil tussen een film kijken en een film beleven. Gelukkig heeft de Samsu​ng QE55Q95T allemaal slimme technieken om het geluid zo spectaculair mogelijk te maken. Zo is deze tv uitgerust met Object Tracking Sound. Hiermee komt het geluid niet ‘plat’ van voren, maar beweegt het mee met de actie op het scherm. Vliegt er een straaljager van links naar rechts, dan hoor deze dus door de kamer vliegen.

Wil je nog spectaculairder geluid? Door deze Samsung-tv te combineren met een passende Samsung-soundbar geniet je van het hele plaatje. De tv en soundbar werken namelijk samen. Door de Q-Symphony-techniek komt het geluid niet alleen uit de soundbar, maar ook uit de tv. Perfect in harmonie en met kristalheldere details. Hierdoor smelten beeld en geluid op een prachtige manier samen en wordt jouw favoriete film nog meeslepender.

 

Koning der gadgets: beste noise-cancelling ter wereld

Iedereen heeft wel eens wat tijd voor zichzelf nodig. En als je niet alleen woont, kan het soms behoorlijk lastig zijn om jezelf helemaal af te zonderen. Gelukkig is daar de Sony WH-1000XM4, de koptelefoon met misschien wel de beste noise-cancelling ter wereld. Deze koptelefoon is zó extreem goed in het onderdrukken van omgevingsgeluiden, dat je bijna vergeet dat je niet alleen bent.

Maar ook als je wel alleen woont, is de Sony WH-1000XM4 een aanrader. De geluidskwaliteit is zo indrukwekkend dat muziek luisteren nog meer een genot wordt. En moet je toch een keer de deur uit, dan kan je heerlijk van muziek genieten zonder dat je gestoord wordt door omgevingsgeluiden. Wil je die omgevingsgeluiden juist wél horen (bijvoorbeeld in het verkeer), dan heeft Sony ook daar iets op bedacht. Door de bijbehorende app te installeren, kun je de mate van ruisonderdrukking bepalen.
Je kunt dus zelf instellen dat de koptelefoon zich bijvoorbeeld moet focussen op stemgeluid, zodat dit wordt doorgelaten. Handig als je het wel wilt horen als iemand iets aan je vraagt, maar geen geruis of andere omgevingsgeluiden wil horen. Reageer je vervolgens op die vraag, dan dempt de koptelefoon automatisch de muziek zodat je makkelijk een gesprek kan voeren zonder de koptelefoon af te zetten.

Zet je de WH-1000XM4 wel af, dan wordt de muziek automatisch gepauzeerd totdat je hem weer opzet. Laat je hem liggen, dan gaat de koptelefoon automatisch uit om batterij te besparen. Een batterij die overigens tot 30 uur meegaat als je de noise-cancelling gebruikt en wel 38 uur als je de ruisonderdrukking uitzet. Erg indrukwekkend – en meer dan genoeg om helemaal in je eigen wereld te kruipen. Weinig gadgets zijn zo bevredigend als deze koptelefoon!

Laptop en tablet in één

Aan tafel, op de bank, in bed of in je luie stoel… met de Acer Chromebook R13 CB5-312T-K7SP kun je overal ontspannen. Deze Chromebook beschikt over een touchscreen en een toetsenbord dat je heel makkelijk 360 graden kan draaien. Hierdoor gebruik je hem niet alleen als traditionele laptop, maar ook als tablet. Twee gadgets in één dus. Ook kan je hem als tent neerzetten, waardoor je heel fijn video’s kan kijken. En doordat hij een accu heeft die het tot wel 12 uur lang volhoudt kan je overal in huis genieten, zonder dat je bij een stopcontact in de buurt hoeft te zijn. Daarom verdient deze Chromebook een plekje in onze favoriete gadgets.

Het vooroordeel van Chromebooks is dat je er geen serieuze games op kan spelen. Tegenwoordig is daar echter niks meer van waar. Chromebooks zijn namelijk uitermate geschikt voor Google Stadia. Dit is een streamingdienst van Google waarmee je games streamt. De games draaien niet op jouw computer, maar op de servers van Google. Hierdoor heb je zelf geen krachtige (spel)computer nodig, maar heb je voldoende aan een goede internetverbinding.

Met Google Stadia kan je ook op de relatief minder krachtige Acer Chromebook R13 CB5-312T-K7SP toch indrukwekkende en serieuze games spelen als Red Dead Redemption, Assassin’s Creed: Odyssey en Cyberpunk 2077. Hiermee hoef je voorlopig de deur niet meer uit en kan jij je het hele najaar vermaken. Bijna jammer dat de herfst maar drie maanden duurt…

In samenwerking met Expert

Reageer op artikel:
Deze drie gadgets heeft iedere man deze herfst nodig
Sluiten