Pim Jansen
Pim Jansen Bikes 24 jun 2018

Deze bijzonder dikke Indian FTR 1200 café racer kun jij binnenkort kopen

Als een van de minder bekende motormerken wist Indian vorig jaar de aandacht op zich te richten bij de presentatie van die vreselijk mooie tweewieler FTR1200. Destijds was het een custom project, slechts een exemplaar dus. Indian heeft nu besloten dat juist deze custom bike in productie zal worden genomen.

Indian Motorcycle heeft na maanden van speculatie een einde gemaakt aan alle wilde geruchten. Op het Wheels & Waves-festival in Frankrijk bevestigde het iconische Amerikaanse motorbedrijf dat een FTR 1200, geïnspireerd door de legendarische geschiedenis van het merk in de geschiedenis van de motorraces, in productie gaat. Hoewel een formele releasedatum nog niet is vastgesteld, wijzen plannen op een eerste releasedatum van de motor in 2019.

FTR 1200 als hoofdprijs

Naast het aankondigen van productieplannen heeft Indian ook een wedstrijd aangekondigd waarbij motorfanaten een kans maken om een van de eerste exemplaren te winnen die van de band zullen rollen. Motorliefhebbers die de nieuwe Indian FTR 1200 willen bemachtigen, kunnen terecht op de website van de fabrikant om een kans te maken om het langverwachte nieuwe model te winnen.

“Toen we de FTR1200 Custom bij EICMA onthulden, zeiden we dat we zouden luisteren naar feedback van motorliefhebbers over de hele wereld”, aldus Steve Menneto, CEO van Indian Motorcycle. “De liefhebbers hebben zeker gesproken en de respons was overweldigend. We zijn trots en verheugd om aan te kondigen dat we de FTR 1200 in productie gaan nemen.”

Indian luistert naar de wensen van het publiek

De aankondiging is het antwoord op maanden van speculatie en de vraag naar een straatversie van de enorm succesvolle FTR750 van het bedrijf – een speciaal gebouwde flat track racer die sinds de introductie in 2017 de Amerikaanse Flat Track professionele raceklasse domineerde.

Die speculatie werd geïntensiveerd door de ontwikkeling door het bedrijf van de FTR1200 Custom, een eenmalige build die het voorbije jaar wereldwijd op motorfietsen reed. De nieuwe FTR 1200 bevat inspiratie, ontwerp en prestatie-informatie van deze twee voorgangers, maar behoudt zijn uiterlijk en stijl.

Details ontbreken

Indian liet insiders al zien hoe het geplande productiemodel eruit ziet achter gesloten deuren, en laat de rest van ons achter zich met talloze vragen. Tot de officiële onthulling zullen we dus geduld moeten hebben. Het is duidelijk dat zowel de FTR1200 Custom-projectfiets als de FTR750-racefiets van invloed zijn op de stijl van het productiemodel, dat een stalen buizenframe en voorzien zal zijn van de bekende Indian V-twin-motor.

“We wilden er zeker van zijn dat de FTR 1200 niet alleen maar een regurgitatie van de FTR1200 Custom was, maar een unieke ‘street-look’ zou krijgen, zij het dat de motor uiteraard is geïnspireerd op de prestaties van Indian in het verleden”, aldus Senior Designer Rich Christoph. “We zijn enthousiast over het karakter dat deze fiets bezit en zijn vermogen om Amerikaanse V-twin motoren naar nieuwe hoogten te brengen.”

Reageer op artikel:
Deze bijzonder dikke Indian FTR 1200 café racer kun jij binnenkort kopen
Sluiten