Deze bars behoren tot de beste ter wereld

De titel voor beste bar ter wereld is een zeer begeerde, en vaak strak betwist. Het vinden van vijftig van de beste ter wereld? Zeker geen sinecure, want hoe aangenaam het ook klinkt, je lever is er wellicht minder blij mee.

Gelukkig hebben de lads van Drinks International minimale liefde voor hun lever en zij hebben, na al dat harde werk, hun jaarlijkse lijst van ‘s werelds beste drinkgelegenheden weer opgesteld. Met verrassende resultaten. Wij lichten er een aantal in willekeurige volgorde uit – de gehele lijst vind je hier

Tale & Spirits Amsterdam (#18)

Uiteraard is deze de moeite waard om uit te lichten, want wij zijn trots. Trots dat wij in onze hoofdstad een van ‘s werelds beste bars hebben. De nummer 18 van de wereld welteverstaan. Niet gek ook, want T&S voelt als thuis weg van huis. Het pand telt meerdere verdiepingen met een cocktailbar en een restaurant. Tale & Spirits serveert exquisiete dranken, geweldig eten in of op uniek, vintage, stijlvol servies en glaswaar.

The Clumsies Athene (#9)

Voor de naam alleen al verdienen zij wat ons betreft een plek in de top 50. Een bar met een prachtig verhaal, dat wij niet gaan vertellen: je vindt hem hier. Het is een plek waar je zowel je dag kunt beginnen als eindigen. Ze hebben overigens een speciale kamer, The Room, waar je van alle gemakken wordt voorzien. Je hebt een persoonlijke ober, een open haard, een pouletafel en je kunt er vinyl LP’s draaien. Baas.

The Jerry Thomas Project – a hidden Speakeasy Bar in Rome (#33)

Deze bar zit verstopt achter een donkere deur in een steekje in Rome. Als je de bar al kunt vinden, is het wellicht nog minder easy om binnen te komen. Bezoekers moeten het wachtwoord weten dat de bar op dat moment handhaaft. Het wachtwoord is het antwoord op een vraag, maar deze vraag (die op hun website staat) verandert zo nu en dan. De vraag heeft in ieder geval altijd met drank & personages uit de geschiedenis te maken.

Oriole Bar Londen (#32)

De Luxueuze ruimte van Oriole is een oase van warmte, mysterie en magie, bedoeld om zowel Londenaren en toeristen/bezoekers te kunnen laten genieten van een heerlijk gevoel van ontkoppeling van de buitenwereld. Een plek met de combinatie van verleidelijk decor, boeiende versnaperingen en gloeiende gastvrijheid.

Dandelyan Bar Londen (#3)

Recent bekroond met ‘s werelds beste cocktail menu (2016) bij de Tales of the Cocktail Spirited Awards en Best Bar Team in Londen bij Time Out Bar Awards. Dandelyan verwent zijn gasten met exotische atmosferen en onverwachte combinaties. De dranken schijnen ook goed te zijn, trouwens.

Reageer op artikel:
Deze bars behoren tot de beste ter wereld
Sluiten