Redactie
Redactie Cars 5 feb 2016

Deze auto’s willen wij weer terugzien

Je hebt het waarschijnlijk al vernomen: de iconische DeLorean DMC-12 uit ‘Back from the Future’ gaat weer (in deels vernieuwde vorm) in productie. Altijd leuk als een icoon terugkomt. Maar er zijn meer wagens waarover liefhebbers dromen van een terugkomst. Deze fantastische bolides zouden wij dolgraag terug willen zien. Jij ook?

Lamborghini Miura

Een waar icoon en volgens velen de mooiste sportwagen ooit gebouwd. Vooral die fantastische Miura SV met 3.9 liter V12 met 385 pk. Al jaren gonst het van de geruchten van een terugkeer van de Miura, die in dat geval in een prijssegment nog boven de Aventador zou moeten vallen. We blijven hopen.

En zou zou een nieuwe Miura eruit kunnen zien…

Porsche 959

Niet iedereen zal dit de mooiste Porsche vinden maar dat doet er ook niet toe: de Porsche 959 (1986 – 1989) werd gezien als de technologisch meest geavanceerde auto van zijn tijd en was in 1986 bovendien de snelste productiewagen. Porsche is goed in het vullen van niches en er zit nog wel een gaatje tussen de 911 en de 918 Spyder, toch?

Audi Quattro

Audi bouwt fantastische AWD’s maar een straatlegaal rallykanon als de Quattro ontbreekt al enige tijd. Wij zouden zeggen: breng het model terug en vul het gat tussen de TT en R8 ermee op. Zo gek gedacht, is dat niet, getuige de Quattro concept car waar Audi zelf enkele jaren geleden mee kwam….

Ford Capri

Een naam die je wellicht niet had verwacht, maar hold on. Stel je eens een Capri van het huidige Ford voor. Met de nieuwe Mustang en de Focus ST bewijst Ford dat ze het bouwen van sportwagens nog niet verleerd zijn. De Capri zou een compacter, betaalbaarder alternatief kunnen zijn voor de ‘Stang. Zouden wij best in willen rijden.

Volvo C70 & 850R

Zo lang is het nog niet geleden dat de Volvo C70 uit het aanbod verdween. Toch missen wij ‘m nu al. Een stijlvolle coupé-cabriolet van de koele Zweden, die moét er gewoon zijn. En als we toch bij Volvo aan het zeuren zijn: leuk hoor, al die hybride power (nee, dat menen wij echt) maar kom aub nog één keer met een ouderwetse powersedan als de 850R.

Aston Martin DB5

Nee, we zijn niet per definitie ontevreden met het huidige modelaanbod van Aston Martin en ja, elke Aston is stijlvol. Toch missen we een echte gentlemen’s cruiser. Als Aston Martin nu weer een wagen in de geest van de DB5 zou bouwen, met die stijl en dan de nadruk op cruisen in plaats van pure prestaties, dan staan de mensen toch in de rij?

BMW 8-Serie

Wát een (ondergewaardeerd) beest was dit! Leverbaar met V8 maar ook met machtige V12. BMW heeft met de 6-Serie (en met de M6 als sportieve topper) natuurlijk een dijk van een sportcoupé in huis. Maar hey, de rivalen van Mercedes-Benz hebben met de S-klasse Coupé een model in het hoogste segment, dus waarom BMW niet? Een nieuwe 8-Serie zou hun ultieme topklasse coupé kunnen zijn.

Honda CRX

Potverdikkie Honda wat kunnen jullie een motoren (en dan bedoelen wij in dit geval niet de tweewielers) bouwen en wat heeft dat in het verleden geresulteerd in heerlijke compacte kanonnen. Waar blijft die compacte sportieve coupé? Het hedendaagse Honda zou absoluut een topper afleveren in dit segment, word wakker!

Lancia Delta Integrale & Stratos

Lancia was ooit een merk van trots. Flamboyant en gedurfd maar tegenwoordig is het een beetje het zieke kindje van Fiat dat zonder succes werd samengevoegd met Chrysler. We krijgen er nog rillingen van. Wat zou ons vertrouwen in Lancia weer kunnen herstellen? Zo’n heerlijke Delta Integrale, wellicht wel de ultieme hot hatch. En als we toch bezig zijn: de mythische en onbeschrijflijk brute Stratos. Please!

Renault Alpine A 610 & Clio V6

Renault heeft de afgelopen jaren bewezen dat ze snappen hoe ze zuinige familiewagens moeten maken. Top. Maar nu wordt het tijd om de andere kant van het spectrum weer eens op te zoeken, niet? De Alpine A 610 was een heerlijke liefhebberswagen, dus kom maar op met die sportieve coupé. En die knotsgekke en levensgevaarlijke Clio V6 zien we ook gráág terug. Renault zit weer officieel in de formule 1, dus tijd voor een image builder!

Saab 900 Turbo

De Saab 900 Turbo was écht een gentlemen’s ride. En dan had je natuurlijk die heerlijk luidruchtige Turbo 16S als topper. We blijven hopen op een teken van leven van Saab, dat naar onze mening mag komen in de vorm van een nieuwe coupé a la de 900 Turbo.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Deze auto’s willen wij weer terugzien
Sluiten