Redactie
Redactie Advertorial in archief 10 mrt 2016

Deze apps maken je leven nóg aangenamer

Een aantal jaar geleden was het nog ondenkbaar, maar inmiddels heeft vrijwel iedereen een smartphone. Tachtig procent van de Nederlanders is voorzien van een mobiele navelstreng met de digitale wereld (10,6 miljoen mensen), onder jongeren is dit percentage zelfs 96 procent. Niet gek dus dat telefoonfabrikanten en app-ontwikkelaars eindeloze hoeveelheid mogelijkheden bedenken. In dit artikel bekijken we hoe je ze optimaal kunt benutten in de loop van de dag.

We branden los met een app die ons digitale leven op alle vlakken aanzienlijk makkelijker heeft gemaakt: IFTTT. Oftewel: If This Then That. Deze app biedt de mogelijkheid om 287 diensten aan elkaar te koppelen, waardoor applicatie X iets onderneemt zodra je op applicatie Y iets uitvoert. Een simpel voorbeeld: koppel Instagram en Dropbox via IFTTT zodat elke foto die je post ook direct wordt geüpload naar Dropbox. Interessanter wordt het als je diensten gaat koppelen aan je ‘slimme’ huishouden. Dus: zodra de zon in de horizon verdwijnt, gaan de lichten aan. Of: zodra je de auto pakt, krijgt het thuisfront een bericht dat je onderweg bent. Het aantal combinaties, dat door IFTTT ‘recepten’ worden genoemd, is gigantisch. Laat je niet afschrikken, het klinkt ingewikkelder dan het is.

Opstaan!

Next up: wakker worden. Een fluitje van een cent voor de één, een hels karwei voor de ander. Wat je ritme ook is, met de volgende apps word je sowieso aangenamer wakker. Zo zorgt Uniqlo Wake Up dat je door een aangename vrouwenstem uit je slaap wordt gewekt. Ze vertelt hoe laat het is en wat de weersverwachtingen zijn. Ook houdt ze bij hoeveel slaap je al hebt gehad. Sleep Cycle registreert exact wat je slaapritme is en en wanneer het juiste moment is aangebroken om je te wekken. De app is perfect getimed waardoor het heel natuurlijk aanvoelt om gewekt te worden. Ook de statistieken zijn de moeite waard om te checken.

Tender: eindeloos swipen tot je de juiste maaltijd te pakken hebt

Op de foto

Op naar het werk, in ons geval naar de Herengracht in Amsterdam. Een plek die elke ochtend weer een prachtig decor biedt voor een… #selfie! Moderne smartphones, zoals de Huawei Mate S, zijn voorzien van talloze mogelijkheden om de perfecte selfies te schieten. Zo biedt de Huawei Mate S de mogelijkheid om direct je gezicht en de omgeving op te poetsen (toegegeven, het is een tikkie ijdel dus overdrijf vooral niet). Ook handig: een vingerafdrukscanner aan de achterkant waardoor je met je duim de sluimerknop kunt indrukken in plaats van moeilijk doen op het scherm waardoor foto’s al snel bewogen zijn. Door je foto’s scrollen kan overigens ook door over de scanner te swipen.

An die Arbeit

In ons artikel ‘Maak je werkdag efficiënter dankzij je smartphone’ beschrijven we exact welke toepassingen wij gebruiken om onze werkdag zo makkelijk mogelijk te maken. Een mooie aanvulling op dat artikel zijn de apps Wunderlist, Pocket en Trello. Wunderlist is vooral handig om zaken voor elkaar te krijgen. Of je nou een boodschappenlijst deelt, aan een project werkt of een vakantie plant. Pocket is een applicatie waarin je vrijwel alles kunt opslaan wat je tof vindt en later wil gaan checken. Met de hulp van Trello kun je al je data overzichtelijk archiveren en delen met anderen.

Liefde gaat door de maag

Niks gaat boven een lekkere hamburger na een dag hard werken. Onze vrienden van de gloednieuwe hotspot SNCKBR draaien hun hand niet om voor een healthy burger, zoals de foto hieronder duidelijk maakt. Kook je liever zelf? In de app van Big Oven staan meer 350 duizend recepten en boodschappenlijsten in een duidelijk overzicht. Ook cool: Tender. Denk aan Tinder, maar dan met maaltijden. Eindeloos swipen tot je de juiste maaltijd te pakken hebt. Zien wat je favoriete tv-koks bouwen in de keuken? Food Network in the Kitchen it is.

Sociaal netwerk, in het echt

Het aanbod aan sociale netwerken is gigantisch, maar dat neemt niet weg dat er geen enkele digitale toepassing boven een een avondje chillen met vrienden of familie gaat. Vandaag de dag blijkt afspreken echter een flinke uitdaging. Snel en simpel afspraken maken kan via apps als LouLou of Whatson Planner. De opties zijn verschillend, de uitkomst hetzelfde: in real life elkaars verhalen liken.

Mocht je toch een avondje op de bank crashen met je smartphone links, tablet rechts en één van deze Netflix Originals op je beeldscherm; vergeet dan niet je gewrichten af en toe goed los te gooien. Met de Nederlandse app Fysiotherappy pak je pijnpunten effectief aan zodat je relaxt kunt gaan slapen. Pzizz (nee, niet pizza, heren) is een geroemde app die je helpt om de slaap te vatten middels muziek, geluiden en teksten. Morgen weer een nieuwe dagzzzzz.

Fotolocaties: SNCKBR Amsterdam & Hashtag Workmode Amsterdam

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze apps maken je leven nóg aangenamer
Sluiten