Wheels

Deze 911 R is een one-off ode aan Steve McQueen

Twee mooie gebaren van Porsche in één

Porsche veroorzaakte wat ophef bij z’n fans nadat het de 991-generatie introduceerde, omdat het de handmatige zesversnellingsbak van de 911 GT3 RS verving door een automatische. Het had dus wat goed te maken en Porsche beloofde een verrassing: een 911 limited editie met manuele versnellingsbak. Nu is die verrassing dus daar; precies wat ze beloofden, maar dan nog meer.

De 911 R is een eerbetoon aan – wie anders dan – Steve McQueen. Deze puristische racer is gekleurd in Paint to Sample (PTS) leigrijs, precies zoals McQueen zou willen, met contrasterende zilveren strepen. Bovendien zijn de binnenste handvatten bestempeld met McQueen’s quote: ‘Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting’. Ten opzichte van de GT3 RS is deze 911 R iets minder circuit-georiënteerd en beter geschikt voor normaal dagelijks gebruik.

Opbrengst naar Kinderkankerfonds

De 911 R gaat in 2017 geveild worden bij RM Auctions Sotheby’s in Parijs. The King of Cool heeft er uiteraard niet zelf in gereden, maar gezien het een Steve McQueen editie is zal-ie ongetwijfeld wat extra centjes opleveren vanwege zijn zeldzame status. Een prachtig gebaar is dat 25% van het bedrag (met een minimum van €25.000,-) dat bij de hamer klinkt naar het kinderkankerfonds zal gaan.

911 R Porsche is een eerbetoon aan Steve McQueen 911 R Porsche is een eerbetoon aan Steve McQueen 911 R Porsche is een eerbetoon aan Steve McQueen 911 R Porsche is een eerbetoon aan Steve McQueen 911 R Porsche is een eerbetoon aan Steve McQueen 911 R Porsche is een eerbetoon aan Steve McQueen

03-01-2017 - Mitchell Rietveld