Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 21 dec 2017

Deze 6×6 versie van de Ford Raptor is met afstand de dikste pick-up ooit

Ruim een maand geleden mochten wij een middag lang losgaan met de dikste pick-up truck op de markt: de Ford F-150 Raptor. Een ongekend krachtig beest die zonder moeite het meest ruige terrein trotseert. Bruter dan dit gaat het niet worden. Tenminste, dat dachten we. Want dankzij Hennessey Performance verschijnt er een nog extremere versie van dit monster. Namelijk eentje met zes wielen.

Meer wielen, meer bandoppervlak en dus meer grip. Zo simpel is het, maar daar blijft deze upgrade niet bij. Hennessey heeft namelijk niet alleen een extra aandrijfas ingebouwd, maar is ook nog even onder de motorkap gedoken. Er werden aanpassingen gedaan aan het motormanagement, de turbo, het inlaattraject en de uitlaat. Hierdoor is het vermogen van de V6 motor van Ford opgepompt van 456 pk naar 600 pk.

De meest brute pick-up ooit

Verder heeft Hennessy gekozen voor andere vering en wordt de VelociRaptor geleverd met 20-inch wielen die voorzien zijn van terreinbanden. Ook visueel is er het één en ander veranderd. Zo heeft hij andere bumpers en extra led-verlichting. Deze heftige verbouwing neemt nogal wat tijd in beslag, waardoor de VelociRaptor een levertijd heeft van elf maanden.

Uiteindelijk zullen er maximaal honderd van deze beesten gebouwd gaan worden. Mocht jij er daar één van willen hebben, dan moet je diep in de buidel tasten. De verwachting is namelijk dat dit beest 349.000 dollar gaat kosten en dat is nog exclusief het verbeterde remsysteem van Brembo (deze heeft een meerprijs van 22.000 dollar). Voor hetzelfde geld kun je ook zo’n zeven Ford F-150 Raptor’s met vier wielen kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 6×6 versie van de Ford Raptor is met afstand de dikste pick-up ooit
Sluiten