Deze 5 producten bevorderen herstel na een heftige gymsessie

Wanneer je een dagje iets te ambitieus hebt zitten pompen in de sportschool, omdat één van je vrienden toch even wat verder is, hoop je de volgende dag wel gewoon je armen te kunnen strekken en normaal de trap op te kunnen lopen. Spierpijn hoort erbij, maar er zijn genoeg producten die dit tegengaan en dan hebben we het niet eens over de eiwitshakes. Lees hier welke dat zijn.

Kersensap

Een shake of chocolademelk? Probeer eens kersensap. Volgens een onderzoek uit 2010, gepubliceerd in de Scandinavian Journal of Medicine en Science in Sports, is kersensap het ideale post workout hersteldrankje. ‘Anthocyanen’, een antioxidant in kersen, zouden volgens dit onderzoek spierpijn verminderen en zelfs kunnen dienen als ontstekingsremmer.

Koffie

Dat bakkie in de ochtend zorgt er niet alleen voor dat jij vol moed de dag kunt beginnen, verschillende studies tonen aan dat het drinken van koffie voorafgaand aan een training, vermoeidheid en verzuring van de spieren met bijna 50% reduceert. Tevens zul je ook profiteren van het vermogen van cafeïne om het uithoudingsvermogen te vergroten.

IJs of een ijskoude douche

Na een training heb je misschien behoefte aan een lekker warme douche, maar een ijskoude is beter voor je spieren. Volgens sportgeneeskunde en woordvoerder van de American Academy of Orthopaedic Surgeons (AAOS): Joseph Bosco, zorgt een lekkere warme douche voor ontspanning en verlicht het milde pijn, maar icing voorkomt verdere spierschade en versnelt de genezing. IJs gewikkeld in een handdoek is voldoende, je hoeft niet daadwerkelijk als een professionele MMA-vechter in een ijsbad te springen.

Valkruid

Een kruidenversie van Bengay, gemaakt van valkruid, is net zo effectief als ibuprofen in het verlichten van pijn. Volgens een onderzoek uit 2007, gepubliceerd in Rheumatology International, kan de plant in de vorm van een gel of crème worden gesmeerd op de huid en helpt deze tegen zwellingen en pijn.

Bindweefselmassage

We begrijpen ook wel dat je niet na elke training ‘even een bindweefselmassage’ kunt krijgen, maar onderzoek heeft aangetoond dat het de bloedstroom naar spieren bevordert en het versnelt de verwijdering van de chemicaliën die spierpijn veroorzaken. Voor het beste resultaat dient eerst het gebied boven en onder het pijnlijke deel gemasseerd te worden. Vervolgens moet de masseur langzamerhand naar de pijnlijke plek toewerken.

Reageer op artikel:
Deze 5 producten bevorderen herstel na een heftige gymsessie
Sluiten