Jan de Raab
Jan de Raab Style 2 feb 2019

Deze 5 koffietafelboeken vertellen je alles over het horloge

Een zorgvuldig geselecteerd horloge is meer dan een instrument om je te vertellen hoe laat het is. Een horloge dat perfect bij de rest van je outfit past, geeft stijl en zorgt voor uitstraling. Het vertelt een ander veel over wie je bent en waar je voor staat. Kortom, een polshorloge is het onmisbare mode-item dat niet in je collectie mag ontbreken.

Voor je nu direct je saldo gaat checken, je huisbankier belt voor een lening of de erfenis van je grootvader ten gelde gaat maken, hebben we een veel betere tip voor je. Lees onderstaande boeken door en je weet exact waarom je het niet kunt maken om geen horloge te dragen. Dat je daarnaast ook leert dat een goed horloge niet duur hoeft te zijn, is natuurlijk mooi meegenomen. 🔥Lees ook: ‘Dit Nederlandse horlogemerk maakt stijlvolle horloges voor een mooie prijs’ 

The Best of Time: Rolex Wristwatches – James Dowling

Ook al zullen er decennia voorbij gaan dat je geen Rolex-horloge om je pols zult dragen, het merk blijft nog altijd tot de verbeelding spreken. Het boek van James Dowling is zoiets als de Rolex-Bijbel anno 2019. Samen met Rolex-expert Hess verhaalt Dowling over het meest legendarische horloge merk ter wereld. Je komt alle ins- en outs te weten over het merk. Vanaf het prille begin tot de laatste modellen.

must-read horloge koffietafelboeken

A Man & His Watch

Kennis is macht en met de kennis over horloges in dit boek weet je voortaan perfect hoe je jouw favoriete uurwerk optimaal kunt gebruiken. Dat een horloge meer is dan een uurwerk dat je draag om je pols is duidelijk, maar wat is het dan nog meer? Aan de hand van talloze anekdotes laat Matt Hranek je zien hoe belangrijk het horloge voor de moderne man is. Zo is het voor de een het ultieme statussymbool, terwijl de ander het gebruikt om zijn invloed zichtbaar te maken. Ontdek in dit boek welk horloge favoriet is onder de sterren en waarom ze juist voor een dergelijk horloge hebben gekozen.

must-read horloge koffietafelboeken

Military Watches: Sky, Land, and Sea

Ooit was er een tijd dat je een gouden horloge van je werkgever kreeg bij een 25- of 40-jarig dienstverband. Dat komt tegenwoordig nog maar zelden voor, je baas mag blij zijn als je het langer dan vijf jaar bij hem of haar uithoudt. Toch is het horloge een dankbaar geschenk.

In het verleden was het behalve een relatiegeschenk ook in bepaalde beroepsgroepen zeer gebruikelijk om te dragen. Hele reeksen uurwerken zijn juist geïnspireerd op bedrijfstakken als het leger, politie en zeemacht. De ontwikkeling van horloges voor militair gebruik heeft uiteindelijk de evolutie van horloges duidelijk beïnvloed. Horloge-liefhebbers zullen de collectie van invloedrijke uurwerken in dit boek van de hand van Michele Galzia waarderen. Elk voorbeeld bevat de specificaties van het horloge, de kast en de wijzerplaat tot de details van het uurwerk.

must-read horloge koffietafelboeken

Watchmaking door George Daniels

Het is altijd fijn als de gelegenheid is aangebroken om je mooiste horloge voor de dag te halen, maar wat is nu eigenlijk de werking van een horloge? George Daniels gaat dieper dan ooit te voren in op de fascinerende techniek van het moderne horloge. Als horlogemaker pur sang heeft hij een meer dan uitgebreide kennis van het vak. De liefde voor het uurwerk deelt hij graag met de lezer en hij verleidt je op boeiende wijze om een totaal onbekende wereld te betreden. Zijn boek, Watchmaking, is niet voor beginners. Bereid je voor op een spoedcursus horloge-maken met behulp van traditionele gereedschappen en technieken. Dit boek gaat veel verder dan het maken van een eenvoudig, tijdloos horloge.

must-read horloge koffietafelboeken

American Wristwatches: Five Decades of Style and Design

Als je denkt aan horloges, dan denk je waarschijnlijk snel aan Zwitserland. Niet voor niets kennen we het gezegde ‘met Zwitserse precisie’. Niet elk horloge is echter gemaakt in Zwitserland. Ook in Amerika wet men een goed vormgegeven, kwalitatief uurwerk te waarderen. Sterker nog: Amerika kent een lange traditie van verschillende horloges. Edward Faber en Stewart Unger gaan dieper in op de Amerikaanse horlogecultuur en nemen je mee op een reis door de tijd waarbij men stilstaat bij diverse iconische en nostalgische modellen. Elk model heeft een belangrijke impact gehad op de tijd waarin het verscheen. Het boek beslaat een periode van ruim 50 jaar horloges in de Nieuwe Wereld.

must-read horloge koffietafelboeken

Gearpatrol

Reageer op artikel:
Deze 5 koffietafelboeken vertellen je alles over het horloge
Sluiten