Deze 4 boeken verdienen een plek op de koffietafel

Koffietafelboeken zijn items die velen van ons verzamelen. Door hun formaat en vaak interessante covers maken ze bij het aanzicht alleen al indruk. Ze zijn daarnaast een goede conversatiestarter, maar bovenal een expressie van jouw huis, jouw ziel en jouw interesses.

Ze zijn inspirerend, gevuld met mooie plaatjes en vaak zo indrukwekkend dat ze je, hoe vaak je ze ook opent, nooit vervelen. Ook wij maken ons er schuldig aan en hebben een lijst met prachtige boeken die de koffietafel maar al te mooi vullen.

Black Beauties

Black Beauties is een nieuw meesterwerk van een van de beste auto-fotografen in de industrie: René Staud. Hij heeft al vijf succesvolle automotive fotoboeken geproduceerd met teNeues en nu is hij back in black. In Black Beauties toont Staud ons een reeks van historische auto’s geschilderd in de ‘kleur’ van klassieke elegantie en sportieve macht.

Black Beauties is hier te koop voor €100,-

Above The World

Een ander perspectief doet wonderen. Vliegende camera’s, bevrijd van beperkingen van de zwaartekracht, herdefiniëren hoe we de wereld waarin we leven waarnemen. Ze onthullen voorheen ongeziene momenten van schoonheid. Zeer zelden zorgt nieuwe technologie voor een speelveld op het gebied van kunst, waarbij onbekende talenten gelijk komen te staan aan gevestigde kunstenaars. Met de komst van drones is dit gebeurd. Above The World laat dan ook fenomenale beelden zien die zowel door bekende luchtfotografen als niet-professionals zijn geschoten.

Above The World is hier te koop voor €60,-

Before They Pass Away

In 2009 is fotograaf Jimmy Nelson zijn wereldreis begonnen om de laatst overlevende stammen vast te leggen in een project met de titel Before They Pass Away. Met dit project laat hij het effect van de moderne wereld op de leefomgeving van deze stammen zien. Extreem prachtig en pijnlijk tegelijk. Naast prachtige beelden heeft het werk van Nelson hem ook een aantal waardevolle lessen geleerd.

Before They Pass Away is hier te koop vanaf €50,-

Lenny Kravitz

Dit boek verdient wat ons betreft in ieder huis een plek op tafel, en wel om de volgende redenen: Het boek was genomineerd voor de MENDO Book Award 2014. Wij zijn fan van Kravitz zijn muziek, maar misschien nog wel meer van zijn stijl. Zijn extravagante outfits inspireren menig man en de reden waarom is zeer goed uitgebeeld in dit stukje kunst.

Lenny Kravitz is hier te koop voor €55,-

Reageer op artikel:
Deze 4 boeken verdienen een plek op de koffietafel
Sluiten