Joris van Velzen
Joris van Velzen Schoenen 17 apr 2015

Deze 3 merken zetten Nederland op de sneakerkaart

Nog geen vijf jaar geleden was Nederland op sneakergebied een nobody, maar daar is in rap tempo verandering ingekomen. De Nederlandse grond blijkt namelijk zeer vruchtbaar voor de luxere sneakers voor mannen. Sneakermerken schoten uit de grond, waarbij deze drie recentelijk internationaal succes behaalden.

 

ETQ sneakers

Ze passeerden al vaker de revue, onder andere in onze looks. Het Amsterdamse ETQ heeft zich in de afgelopen drie jaar ontpopt tot de wereldtop van sneakers voor heren, waarbij ze hun identiteit nooit hebben verloren. De schoenen zijn simpel en strak, waardoor een goed paar niet trendgevoelig en ook makkelijk te combineren is.

Een paar ETQ sneakers is makkelijk te dragen onder welke outfit dan ook, omdat de standaardlijn enkele monochrome kleuren bevat. Geen poespas, maar een goed paar stijlvolle sneakers met strakke lijnen. In het aanbod van het kleurenpalet en unieke lijnen breidt ETQ zich langzaam uit.

Ondanks dat het bedrijf zo kort bestaat, is het internationaal gezien al verworden tot Nederlands trots op het gebied van sneakers en werden collecties op elk toonaangevend internationaal online magazine getoond.

Mercer Amsterdam sneakers

In de stad die zijn leven begon als New Amsterdam, om precies te zijn in de wijk Soho ligt de straat Mercer. Hiermee zetten deze Amsterdamse mannen gelijk de toon: Mercer Amsterdam is een blend van onze hoofdstad en New York. De stijl is gebaseerd op die van NYC, de schoenen worden ontworpen in Nederland en gefabriceerd in Portugal.

Het bedrijf is jong, maar gooit hoge ogen doordat zij vernieuwend bezig zijn ten opzichte van andere luxere sneakermerken. Mercer kiest ervoor om duidelijk niet met de standaardkleuren en -vormen te werken. Natuurlijk zijn deze sneakers geïnspireerd door succesvolle voorgangers, maar door de twist zoals de runners en chukka’s zijn ze zeer vernieuwend.

Je draagt Mercers als je houdt van de standaard sneakers, maar graag iets vernieuwends wil. Ze beschikken over een collectie met drie verschillende modellen: chukka’s, trainers en luxe sneakers.

Mason Garments sneakers

Dit Amsterdamse label heeft een grote liefde voor Italië en sneakers voor mannen. Het is het land waar ze gemaakt worden, maar ook de inspiratie komt hier vandaan. Elke sneaker heeft een reliëf dat varieert van een slangenhuid tot aan een krokodillenhuid en is derhalve eenvoudig herkenbaar als Mason.

De schoenen zijn zeer street style georiënteerd in vergelijking met ETQ en Mercer. Het zijn zeer complexe schoenen door de structuur ondanks de monochrome kleuren, waardoor ze een goed contrast vormen met een zeer basic outfit. Draag enkel een zwarte getaperde jeans of als we het Italiaans houden een chino met een effen t-shirt om de schoenen de juiste aandacht te geven.

Mason Garments heeft ook een Junior lijn, waardoor je als vader in de zelfde sneakers kan lopen als je zoontje. Dit geeft duidelijk het Italiaanse familiegevoel weer. Alles over sneakers weten? Check hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 3 merken zetten Nederland op de sneakerkaart
Sluiten