21 originele topfilms waar we naar uitkijken in 2019

Als je met enige regelmaat films kijkt, dan zal het je ongetwijfeld zijn opgevallen dat een groot deel van het aanbod bestaat uit films die in de categorie ‘remake’ of ‘reboot’ vallen. Jammer, want dat betekent meestal dat producenten geen risico durven te nemen door te kiezen voor nieuw materiaal. De vraag dringt zich dan al snel op of er echt geen nieuw materiaal wordt uitgegeven. Het antwoord daarop is ‘ja’, natuurlijk. Je moet alleen even wachten en goed zoeken.

De echte pareltjes liggen niet voor het oprapen. Gelukkig hebben wij ons vrijwillig door de krochten van Hollywood en Netflix geworsteld om je te kunnen verrassen. Het resultaat mag er zijn! Maar liefst 21 films hebben we boven water weten te halen die het volgens ons gaan maken in 2019.

 1. Isn’t It Romantic

Natalie, een Australische architect die in New York woonde, geloofde lange tijd dat hetgeen ze had gezien, allemaal fantasie was. Nadat ze een overvaller in een metrostation heeft gedood, wordt Natalie wakker in een compleet andere wereld. Het lelijke eendje wat zich nooit geaccepteerd voelde, heeft plotseling alles wat ze altijd al wilde hebben. Of ze ooit de weg terug vindt naar de realiteit, is de grote vraag.

Regisseur: Todd Strauss-Schulson
Met in de hoofdrol: Rebel Wilson, Priyanka Chopra, Liam Hemsworth
Release datum: 14 februari

ISN’T IT ROMANTIC – Official Trailer

Trapped in a rom-com like…? Watch the new trailer for #IsntItRomantic, only in theaters February 13! http://www.facebook.com/IsntItRomantic/ http://twitter.com/IsntItRomantic http://www.instagram.com/isntitromantic/ — From New Line Cinema comes the romantic comedy “Isn’t It Romantic,” starring Rebel Wilson (“How to Be Single,” the “Pitch Perfect” films), Liam Hemsworth (the “Hunger Games” films), Adam Devine (“The Intern,” the “Pitch Perfect” films) and Priyanka Chopra (“Quantico,” “Baywatch”), under the direction of Todd Strauss-Schulson (“A Very Harold & Kumar 3D Christmas,” “The Final Girls”).

 1. Us

Een moeder en een vader nemen hun kinderen mee naar hun strandhuis, in de verwachting tijd door te brengen met vrienden, maar hun rust wordt wreed verstoord als ze onverwachts bezoek krijgen van een aantal vreemden. De rust verandert in chaos en de spanning in het gezin bouwt langzaam op.

Regisseur: Jordan Peele
Met in de hoofdrol: Lupita Nyong’o, Winston Duke, Elisabeth Moss
Release datum: 15 maart

Us – Official Trailer [HD]

Us In Theaters March 15, 2019 https://www.UsMovie.com After sending shockwaves across contemporary culture and setting a new standard for provocative, socially-conscious horror films with his directorial debut, Get Out, Academy Award®-winning visionary Jordan Peele returns with another original nightmare that he has written, directed and produced.

 1. The Beach Bum

The Beach Bum volgt de hilarische tegenslagen van Moondog (Matthew McConaughey), een rebelse schurk die altijd leeft volgens zijn eigen regels. Het is bijzonder verfrissende film met onder andere Snoop Dogg, Zac Efron en Isla Fisher. Het is een originele en subversieve nieuwe komedie van regisseur Harmony Korine (Kids, Spring Breakers).

Regisseur: Harmony Korine
Met: Matthew McConaughey, Isla Fisher, Snoop Dogg
Release datum: 22 maart

The Beach Bum [RED BAND Teaser] – In Theaters March 22, 2019

The new film from Harmony Korine. THE BEACH BUM follows the hilarious misadventures of Moondog (Matthew McConaughey), a rebellious rogue who always lives life by his own rules. Co-starring Snoop Dog, Zac Efron, and Isla Fisher, THE BEACH BUM is a refreshingly original and subversive new comedy from director Harmony Korine (Kids, Spring Breakers).

 1. Captive State

Buitenaardse invasies, totale overheidscontrole en burgerlijke dissidenten. John Goodman en Vera Farmiga fungeren in Captive State als absolute gangmakers. Aan de ene kant is Captive State een aardige komedie, aan de andere kant heeft het veel weg van een veelbelovende science-fiction film.

Regisseur: Rupert Wyatt
Met in de hoofdrol: John Goodman, Vera Farmiga
Release datum: 29 maart

CAPTIVE STATE – OFFICIAL TEASER TRAILER [HD] – In Theaters March 2019

From the director of RISE OF THE PLANET OF THE APES, watch the teaser trailer for CAPTIVE STATE. In theaters March 2019. No crime. No poverty. No unemployment. The state of our union is strong.

 1. Fast Color

Een vrouw wordt gedwongen om te vluchten als haar bovenmenselijke vermogens worden ontdekt. Jaren nadat ze haar familie in de steek heeft gelaten, is de enige plek waar zij zich veilig waant, haar eigen huis.

Regisseur: Julia Hart
Met in de hoofdrol: Gugu Mbatha-Raw
Release datum: 29 maart

 1. Her Smell

Becky Something (Elisabeth Moss) is een superster uit de jaren ’90 van de punkrock, die ooit arena’s vulde met het vrouwelijke trio Something She. Nu speelt ze in kleinere locaties terwijl ze worstelt met het moederschap, uitgeputte bandmaatjes, managers van nerveuze platenfirma’s en een nieuwe generatie opkomend talent. Wanneer Becky’s chaos en excessen een opnamesessie en nationale tournee laten ontsporen, wordt ze geïsoleerd en blijft ze alleen achter. Gedwongen om nuchter te worden en rekening te houden met het verleden, trekt ze zich terug uit de schijnwerpers en probeert ze de creatieve inspiratie terug te winnen die haar band succes bracht.

Regisseur: Alex Ross Perry
Met in de hoofdrol: Elisabeth Moss, Cara Delevingne, Amber Heard
Release datum: 29 maart

HER SMELL Official Trailer TEASER (2018) Elisabeth Moss, Cara Delevingne Movie HD

HER SMELL Official Trailer TEASER (2018) Elisabeth Moss, Cara Delevingne, Dan Stevens Movie HD Comedy, Kids, Family and Animated Film, Blockbuster, Action Cinema, Blockbuster, Scifi Movie or Fantasy film, Drama… We keep you in the know! Subscribe now to catch the best movie trailers 2017 and the latest official movie trailer, film clip, scene, rview, interview.

 1. Under The Silver Lake

Sam (Andrew Garfield) is een ontgoochelde 33-jarige man die een mysterieuze vrouw ontdekt, Sarah (Riley Keough), dartelend in het zwembad van zijn appartement. Wanneer ze verdwijnt, begint Sam aan een surrealistische zoektocht door Los Angeles om het geheim achter haar verdwijning te achterhalen welke hem naar een mysterieuze stad zal leiden.

Regisseur: David Robert Mitchell
Met: Andrew Garfield, Riley Keough
Release datum: 19 april

Under the Silver Lake | Official Trailer HD | A24

SUBSCRIBE: http://bit.ly/A24subscribe From David Robert Mitchell and starring Andrew Garfield, Riley Keough, and Topher Grace. Under the Silver Lake – In Theaters April 19, 2019.

 1. BrightBurn

Producer James Gunn neemt een zeer vertrouwd verhaal over de oorsprong van superhelden op zich en geven het een geheel eigen draai. Dat is verfrissend op zichzelf. De trailer suggereert ook dat de film minder actiemomenten bevat en juist meer horror-elementen.

Regisseur: David Yarovesky
Met: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn
Release datum: 24 mei

BRIGHTBURN – Official Trailer (HD)

Imagine what he could become. #Brightburn in theaters Memorial Day. Watch the trailer now. Subscribe to Sony Pictures: http://bit.ly/SonyPicsSubscribe Follow Us on Social: www.facebook.com/BrightburnMovie/ www.instagram.com/brightburnmovie/ www.twitter.com/brightburn Visit our site: www.brightburn.movie Synopsis: What if a child from another world crash-landed on Earth, but instead of becoming a hero to mankind, he proved to be something far more sinister?

 1. Limited Partners

Tiffany Haddish en Rose Byrne spelen twee vrienden die samen een bedrijf in schoonheidsproducten runnen. De een is meer praktisch van aard, terwijl de ander juist gefocust is op het verdienen van geld om haar uitzonderlijk kostbare levensstijl te kunnen financieren.

Regisseur: Miguel Arteta
Met in de hoofdrol: Tiffany Haddish, Rose Byrne, Salma Hayek
Release datum: 28 juni

 1. Stuber

Kumail Nanjiani speelt een Uber-chauffeur die onbedoeld onderdeel wordt van een jacht op een moordenaar, wanneer hij een zeer vastberaden rechercheur als klant in zijn wagen krijgt.

Regisseur: Michael Dowse
Met in de hoofrol: Kumail Nanjiani, Dave Bautista
Release datum: 12 juli

 1. Once Upon a Time in Hollywood

De Manson-moorden behoren tot een van de meest opzienbarende misdaden in de geschiedenis van de VS. Die gebeurtenis is anno 2019 nog steeds een grote inspiratiebron voor filmmakers. Once Upon A Time in Hollywood is de negende film van Tarantino en het is de eerste keer in zijn hele carrière dat hij niet met Harvey Weinstein werkt. In de film wordt handig gebruik gemaakt van de angst die in 1969 in de lucht hangt. Zo zien we een mislukte acteur die samen met zijn dubbelganger alles in het werkt stelt om ondanks alle tegenslagen, toch succesvol te zijn. In 1969 is dat een hele opgave.

Regisseur: Quentin Tarantino
Met in de hoofdrol: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie
Release datum: 26 juli

 1. Gemini Man

Will Smith schittert als een huurmoordenaar aan het einde van zijn carrière die plotseling oog in oog komt te staan met een andere huurmoordenaar die zijn jongere kloon is. Disney zou de film in 1997 samen met Jerry Bruckheimer produceren, maar de technologie die nodig was om een jongere, CG-versie van de hoofdacteur te maken, was gewoon niet beschikbaar. Uiteraard is dat vandaag de dag geen probleem meer.

Regisseur: Ang Lee
Met in de hoofdrol: Will Smith, Clive Owen, Mary Elizabeth Winstead
Release datum: 4 oktober

 1. Margie Claus

Melissa McCarthy en haar echtgenoot / creatieve partner Ben Falcone werken samen aan hun vierde film.  McCarthy neemt in deze productie de hoofdrol voor haar rekening en speelt de vrouw van de kerstman. Margie Claus is behalve een gezinsvriendelijke vakantiefilm ook een musical en geeft ons het spannende vooruitzicht van een zingende McCarthy.

Regisseur: Ben Falcone
Met in de hoofrol: Melissa McCarthy
Release datum: 15 november

 1. Knives Out

Er zijn niet al te veel details over Knives Out bekend, dan dat het een moderne whodunit zou moeten zijn met Rian Johnson (Looper, Star Wars: Episode VIII-The Last Jedi) als schrijver en regisseur. Dat is op zich al genoeg om onze interesse te wekken.

Regisseur: Rian Johnson
Met in de hoofdrol: Daniel Craig, Jamie Lee Curtis, Chris Evans
Release datum: 27 november

 1. Queen & Slim

Muziekvideo-regisseur Melina Matsoukas maakt haar speelfilmdebuut met Queen & Slim, een verhaal over een zwart echtpaar dat op de vlucht is na het doden van een politieagent uit zelfverdediging.

Regisseur: Melina Matsoukas
Met in de hoofdrol: Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith
Release datum: 27 november

 1. Honey Boy

Misschien krijgen we een beetje inzicht in het meer “eclectische” gedrag van Shia LaBeouf in Honey Boy. De film is gebaseerd op zijn eigen leven en laat zien hoe hij  opgroeide als een kindacteur met een alcoholische vader. LaBeouf schreef niet alleen het scenario, maar hij speelt ook zijn eigen vader in de film.

Regisseur: Alma Har’el
Met in de hoofdrol: Shia LaBeouf, Lucas Hedges, FKA Twigs
Release datum:  nog niet bekend

 1. In Fabric

Het is nog geeneens zo lang geleden dat we een film zagen die was gebaseerd op demonische kleding (tip: kijk naar The Red Shoes als je dat nog niet hebt gedaan). In Fabric is een spookachtig verhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een drukke winterverkoopperiode in een warenhuis. Centraal staat een vervloekte jurk die steeds van eigenaar wisselt en daarbij een spoor van vernieling achterlaat.

Regisseur: Peter Strickland
Met in de hoofdrol: Marianne Jean-Baptiste, Gwendoline Christie
Release datum:  nog niet bekend

 1. Luz

Momenteel staat deze film op een 100% beoordeling van Rotten Tomatoes. Deze Duitstalige thriller heef veel furore gemaakt op het festivalcircuit vanwege zijn interpretatie van demonische bezetenheid als wel vanwege de manier van filmen.

Regisseur: Tilman Singer
Met in de hoofdrol: Julia Riedler, Jan Bluthardt
Release datum:  nog niet bekend

Luz Teaser

Fleeing from the grasp of a possessed woman, a distressed cabdriver begins a confession in a rundown police station that endangers everyone who crosses her path. Contact: [email protected] Directed by Tilman Singer World Premiere at the 68th Berlin International Film Festival Shot on Kodak 16mm

 1. Ma

Ma is een verhaal over een eenzame vrouw die een groep tieners laat feesten in haar huis, met  veel narigheid toto gevolgd. Octavia Spencer schittert in haar eerste horrorfilm en regisseur Tate Taylor lijkt een donkerder pad te volgen na The Girl on the Train, Get on Up en The Help. Taylor heeft nog weinig vrijgegeven over de film, maar hij heeft Variety wel verteld dat Spencer geen schurk is, maar dat het ‘absoluut het meest complexe personage is dat Octavia ooit heeft gespeeld. . . ” reden genoeg om hier naar uit te kijken.

Regisseur: Tate Taylor
Met in de hoofdrol: Octavia Spencer, Allison Janney, Juliette Lewis
Release datum:  nog niet bekend

 1. The French Dispatch

Wes Anderson heeft weinig onthuld over zijn tiende speelfilm. IndieWire, de bekende filmwebsite, publiceerde deze beschrijving: ‘The French Dispatch is een liefdesbrief aan journalisten die zich op een buitenpost van een Amerikaanse krant in het 20e-eeuwse Parijs bevinden en zich op drie verhaallijnen concentreert.’ En, nee , het zal geen musical zijn, zoals oorspronkelijk werd gemeld.

Regisseur: Wes Anderson
Met in de hoofdrol: Frances McDormand, Timothée Chalamet, Bill Murray, Tilda Swinton
Release datum:  nog niet bekend

 1. The Perfection

Het enige dat we met zekerheid over The Perfection kunnen melden is dat Netflix de film heeft aangekocht. De film kent behoorlijk veel Black Swan-vibes en wisselt ballerina’s uit voor cellisten die worden gespeeld door Allison Williams en Logan Browning.

Regisseur: Richard Shepard
Met in de hoofdrol: Allison Williams, Logan Browning
Release datum: nog niet bekend

Reageer op artikel:
21 originele topfilms waar we naar uitkijken in 2019
Sluiten