Redactie
Redactie Food & Drinks 21 apr 2016

Deze 10 gins zijn een must voor elke gentleman-collectie

De Nederlandse medicus Franciscus Sylvius krijgt veelal de credits als uitvinder van gin in de 17de eeuw, maar in feite gaat de oorsprong terug naar de 13e eeuw.

Wat de bron van de gin-spirit ook is, het valt niet langer te ontkennen dat gentlemen dankbaar zijn voor het drankje. Dit zijn tien heerlijke gins om het weekendend (bijna) mee in te luiden.

Tanqueray Bloomsbury

Deze gin van het geroemde merk uit Londen is gebaseerd op een historisch recept dat is ontwikkeld door de oprichter van de distilleerderij in 1880.

Monkey 47

Monkey 47 is een redelijk zeldzame maar inmiddels behoorlijk populaire gin. De drank uit Duitsland wordt gebotteld op 47% ABV, vanwaar de naam.

Boodles

Boodles dateert uit 1845 en is zo stijlvol als het maar kan en. Deze zou met gemak door James Bond gedronken kunnen worden indien hij geen trek heeft in een Martini.

Aviation

Deze gin is gedistilleerd in Portland en bestaat uit een avontuurlijk kruidenmengsel vanuit heel de wereld.

Hernö

Loop naar de Corner Club in de oude stad van Stockholm. Bestel een cocktail gemaakt met Hernö en geniet. Succes gegarandeerd.

Whitley Neill

‘Geïnspireerd door Afrika, maar opgericht in Engeland’ is het motto van deze gin, waar onder andere invloeden vanuit de Baobab Tree in zitten, oftewel: de Boom des Levens.

No. 3

Deze gin is speciaal ontworpen voor de Engelse Gentleman om de perfecte cocktail mee te creëren. Serveer ‘m zeer droog en zo koud mogelijk.

St. George Terroir

Gin uit Californië? Jazeker. Gedestilleerd uit duurzaam geproduceerde ingrediënten als dennen, laurier en salie.

Hendrick’s

Doordrenkt met rozen en komkommer en afkomstig uit Schotland. Geen bar is compleet zonder deze toffe kruiken.

Martin Miller’s

De basis voor deze gin is IJslands bronwater, aangevuld met negen zorgvuldig geselecteerde plantaardige ingrediënten.

Reageer op artikel:
Deze 10 gins zijn een must voor elke gentleman-collectie
Sluiten