Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 apr 2020

Deze 10 films staan deze week op Netflix (met IMDb-score!)

We zitten nog steeds thuis, maar gelukkig heeft Netflix ook nog steeds zijn pijplijn tjokvol (top)films zitten. Ook deze week komen er tien nieuwe films naar de streamingdienst. We zetten ze op een rijtje, inclusief IMDb-score!

Zo weet je precies welke films het checken waard zijn. Van waardeloze Jaws-sequels tot een potentiële opvolger van Oscar-winnaar Parasite: deze 10 films staan vanaf komende week op Netflix.

The Breakfast Club (IMDb: 7.9)

The Breakfast Club is zo’n film waar je niet omheen kunt. Sitcoms en romcoms maken er geregeld grappen over, en in vrijwel elk lijstje met de beste films ooit is deze klassieker van John Hughes te vinden. Het begint allemaal met een groep studenten die op zaterdag na moeten blijven, en totaal verschillend zijn. Al snel ontdekken ze dat ze meer in gemeen hebben dan ze aanvankelijk dachten. Met natuurlijk de prachtmuziek van Simple Minds!

Op Netflix vanaf 8 april

Jason Bourne (IMDb: 6.6)

Was het nodig om Matt Damon nog een keer terug te laten keren als Jason Bourne? Nee, absoluut niet. Het resultaat lijkt in veel opzichten dan ook totaal niet op de originele films. Regisseur Paul Greengrass laat zich iets te vaak verleiden tot generiek explosief popcorngeweld, precies het type films waarmee de originele Bourne-films juist zo prettig contrasteerden. Maar goed, voor fans van spectaculaire en strakke actiefilms is Jason Bourne absoluut het checken waard!

Op Netflix vanaf 9 april

American Reunion (IMDb: 6.7)

Laten we voorop stellen dat American Reunion allesbehalve Oscar-materiaal is. Het was maar de vraag of het een goed plan was om dit type tiener-komedies terug te brengen in 2012, maar de nostalgie maakt een hoop goed. Zolang je geen Oscar-materiaal verwacht kun je rekenen op een verrassend vermakelijke reünie van de hoofdpersonage uit de  originele American Pie-films.

Op Netflix vanaf 10 april

Jaws 2, Jaws 3-D en Jaws: The Revenge – (IMDb: 5.8)

We blijven deze week hangen in de remakes, vervolgen en reboots van klassiekers. Ook na het succes van Jaws heeft Hollywood nog meermaals geprobeerd een slaatje te slaan uit het meesterwerk dat Steven Spielberg heeft neergezet. Het resultaat? Vrij matige popcornfilms. Perfect voor half opletten met je telefoon in de hand, meer niet.

Op Netflix vanaf 10 april

Netflix Original: La Originals

LA Originals gaat over de Chicano-beweging van de jaren zestig van de vorige eeuw, een beroemde burgerrechtenbeweging. Fotograaf Estevan Oriol en kunstenaar Mister Cartoon pasten die inspiratie toe op kunst, een invloed die je terug kunt zien in het werk van vele (hiphop)legendes, die ook uitgebreid aan het woord komen. Van Kobe Bryant en Eminem tot Snow Dogg en Blink-182.

Op Netflix vanaf 10 april

The Secret Life of Pets (IMDb: 6.5)

Tijd voor een vermakelijke animatiefilm voor tussendoor. The Secret Life of Pets gaat over Max, een hond die met zijn eigenares in een appartementencomplex in Manhattan woont. Wanneer zij een bastaard mee naar huis neemt, Duke, komt zijn positie als lieveling in het geding.

Op Netflix vanaf 10 april

Time to Hunt (Rotten Tomatoes: 83 procent)

Na Parasite groot fan geworden van Koreaanse films? Dan hebben we hier een lijstje voor je met 7 toppers, maar ook Netflix heeft vanaf vrijdag een interessante titel voor je klaar staan: Time to Hunt. Een Koreaanse actiefilm met een topcast en een Rotten Tomatoes score van 83 procent. De blockbuster zou eerst in de bioscopen uitkomen, maar vindt door de huidige crisis meteen zijn weg naar Netflix.

Op Netflix vanaf 10 april

Code 8 (IMDb: 6.1)

Code 8 is een passieproject van de beroemde neven Robbie Amell en Stephen Amell. Beide beroemd door series als The Flash en Arrow. Een paar jaar geleden hebben ze middels crowdfunding Code 8 gemaakt, een science-fiction film. In de toekomst waarin Code 8 zich afspeelt heeft vier procent van de wereldbevolking bovennatuurlijke krachten. Ze worden niet als superhelden behandeld, maar juist door de overheid bewaakt en beperkt. Ze leven in armoede, maar de criminele onderwereld biedt een uitweg…

Op Netflix vanaf 11 april

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze 10 films staan deze week op Netflix (met IMDb-score!)
Sluiten