Hitserie Dexter krijgt nieuw seizoen (op de beste manier mogelijk)

Fans smeken er al jaren om, en nu gaat het toch echt gebeuren: Dexter komt terug! Niet als slappe reünie, niet als spin-off, maar met een compleet nieuw seizoen.

Dexter gaat over een forensisch expert die overdag de politie helpt om moordzaken op te lossen. Zo vangt hij seriemoordenaars, maar stiekem is hij er zelf ook een. In het geheim jaagt hij op de ergste criminelen en ander uitschot, om zo het recht in eigen handen te nemen.

Dexter: seriemoordenaar keert terug

Ja, je volgt in Dexter dus letterlijk een crimineel, maar toch hoop je als kijker dat hij slaagt. De serie ging van start in 2006 en kwam tot een einde na acht seizoenen, in 2013.

De show was destijds extreem populair, met de bijbehorende regen aan Emmy-nominaties van dien. De afgelopen jaren was de unieke seriemoordenaar ook erg populair in Nederland, doordat de complete serie enkele jaren op Netflix stond.

Maar wat zorgt er dan voor dat Dexter zelden hoog in lijstjes met ‘de beste series ooit’ staat? Het antwoord is simpel: het laatste seizoen, en dan met name de finale, was erg matig. We zullen het einde niet spoilen, maar laten we het erop houden dat Dexter op de minst bevredigende manier mogelijk eindigde.

Showrunner en hoofdrolspeler

Sindsdien smeken fans op fora en sociale media om een alternatief einde, of op zijn minst een extra aflevering. Nu blijkt dat ze meer krijgen dan ze hadden durven dromen: het Amerikaanse netwerk Showtime brengt Dexter namelijk terug voor een nieuwe miniserie van tien afleveringen.

Zowel hoofdrolspeler Michael C. Hall als de originele showrunner Clyde Phillips keren terug. Dat is opvallend nieuws, gezien Phillips juist de show verliet na het vierde seizoen. Een verandering die fans vaak noemen als het punt waarop de serie aan impact inboette.

Het nieuwe seizoen continueert het verhaal van de originele serie. We hebben het hier dus niet over een slappe spin-off. De productie gaat ergens in het voorjaar van 2021 van start, met een geplande première in de herfst van dat jaar.

Waarom nu?

De grote vraag is: waarom nu? Het antwoord is volgens Showtime Entertainment-president Gary Levine vrij simpel: men heeft eindelijk een manier gevonden om de serie recht aan te doen:

Dexter is zo’n speciale serie, zowel voor de miljoenen fans als voor Showtime, aangezien deze baanbrekende show ons netwerk vele jaren geleden op de kaart heeft gezet. We zouden dit unieke personage alleen opnieuw bezoeken als we een creatieve kijk konden vinden die echt de briljante, originele serie waardig is. Nou, ik ben blij te kunnen melden dat Clyde Phillips en Michael C. Hall het hebben gevonden, en we kunnen niet wachten om ermee te beginnen en het aan de wereld te laten zien. ”

TVLine

Reageer op artikel:
Hitserie Dexter krijgt nieuw seizoen (op de beste manier mogelijk)
Sluiten