Devil May Cry 5 is een stijlvolle actiegame

De Devil May Cry-reeks gaat terug naar de PlayStation 2. Met name het eerste en het derde deel zijn echte klassiekers en voor zijn tijd absolute topgames. Deel vier kwam vervolgens op de PlayStation 3 uit en was een beetje verouderd qua stijl. Daarom werd besloten om het stokje over te geven aan de Westerse ontwikkelaar Ninja Theory. Zij brachten de game DMC: Devil May Cry uit, wat een reboot van de reeks was. Hoewel de game zeker de moeite waard was, was het een game die wel heel anders aanvoelde. Voor Devil May Cry 5 werd zodoende besloten om de game weer in Japan te ontwikkelen. En dat is goed uitgepakt.

Devil May Cry 5 begint met het personage Nero, dan aan het begin van de game zijn arm verliest en wraak wilt nemen op de demonen die daarvoor verantwoordelijk zijn. In het avontuur staat hij er niet alleen voor. Zo wordt hij bijgestaan door ene Nico, die sexy oogt, maar zich heerlijk als een botte boer gedraagt. Ook maak je snel kennis met V, een mysterieus personage waarvan je niet precies weet wat zijn rol is. Alsof dat nog niet genoeg is, komen oude bekenden als Trish en Lady ook voorbij en heb je als klap op de vuurpijl ook nog Dante. Het is zodoende voor de fan een absoluut feest van herkenning.

Devil May Cry 5 – Official Game Awards 2018 Trailer

Take a look at the official Devil May Cry 5 shown during The Game Awards 2018.

Devil May Cry 5 kent toffe personages

Hoewel dit een game is die je speelt voor de gelikte actie, is het dankzij deze personages ook zeker de moeite waard om het verhaal te volgen. Met name de cutscenes die je voorgeschoteld krijgt zijn een lust voor het oog. Het is cinematisch, het is over de top, het is gewelddadig en de oneliners van de verschillende personages zijn behoorlijk goed. Een filmpje dat je voorgeschoteld krijgt voelt zodoende echt als een beloning en is iets waar je even voor gaat zitten.

Devil May Cry 5

Toch is het dus de actie die Devil May Cry 5 sterk maakt. Elk gevecht dat je voorgeschoteld krijgt is een klein feestje. Je voert dikke combinaties uit, maakt gebruik van de verschillende vaardigheden die jouw personage heeft en springt op tijd weg wanneer de tegenstander jou aanvalt. Dat onder het genot van sterke oppompende muziek. De impact van je aanvallen voel je ook goed, waardoor je echt het gevoel hebt dat jij de verschillende demonen in de pan hakt. De standaard vijanden zijn wat dat betreft al een mooie uitdaging, maar de game schotelt je ook eindbazen voor.

Devil May Cry 5

En dat zijn de gevechten waar je echt van kunt genieten. Hierbij ben je constant op je hoede. Je valt aan op de momenten dat het kan en springt op tijd weg wanneer de eindbaas probeert je een kopje kleiner te maken. Het zijn dit soort gevechten waarbij je echt op het puntje van je stoel gaat zitten en je na afloop nog lang bij blijven. Ook zijn dit de stukken die er voor zorgen dat je de game voor een tweede of derde keer wilt gaan spelen.

Een ander sterk punt aan de game is te vinden in het feit dat je drie personages hebt om mee aan de slag te gaan. Je begint met Nero, krijgt vervolgens V tot je beschikking en na een paar uur spelen kun je ook los met Dante. Het fijne aan de verschillende personages is dat elk personage weer net wat anders speelt. Dat zorgt voor een goede variatie en dat je telkens verder wil gaan. Daarbij wil ik wel de kleine kanttekening maken dat ik de stijl van V iets minder vond. Hij vecht niet direct met vijanden, maar maakt gebruik van een soort schaduwbeesten die voor hem het vuile werk opknappen. Dat zorgt er voor dat je het overzicht soms kwijt bent en alles wat chaotisch aanvoelt.

Devil May Cry 5

Maar buiten dat is Devil May Cry 5 van het begin tot en met het einde een absoluut kwaliteitsproduct. Het is gevuld met actie, het is funny op de juiste momenten en er is genoeg te beleven. De game is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Reageer op artikel:
Devil May Cry 5 is een stijlvolle actiegame
Sluiten