Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 4 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

De eerste Nederlandse Deus Ride Out smaakt naar meer

Deus Ex Machina fans kunnen hun hart ophalen. Na jarenlang bidden is er eindelijk een heuse flagship store en een speciaal restaurant in Nederland. Aan de Herengracht in Amsterdam kun je nu je geld uitgeven aan veel te gave Deus kleding en helemaal je tonnetje rond eten in het prachtige restaurant. Om de Deus ‘The Wat Of Why’ feestelijk te openen is een heuse ‘Deus Ride Out’ georganiseerd die in het teken stond van motoren, zon, zee en strand.

De Deus Ride Out, een dag vol motoractie

Na de fantastische opening wij de uitnodiging om gezellig mee te rijden met de eerste Deus Ride Out, georganiseerd door het Amsterdamse Deus Ex Machina filiaal. Om aan de Ride Out mee te doen moest ik die zondag vroeg mijn bed uit, heel vroeg. Zo zat ik al om 06:15 op mijn trouwe Suzuki Gladius SFV 650 uit 2009 om brullend de snelweg op te scheuren en koers te zetten richting de Herengracht 88.

Verse koffie, broodjes en ronkende motoren

Eenmaal aangekomen in een ontwakend Amsterdam stond er al breed scala aan motoren opgesteld voor het enorme grachtenpand van Deus. Van brute Harley’s, klassieke Triumph’s, BMW’s tot aan Suzuki’s en de nieuwste Yamaha Tenere. De mooiste speeltjes werden uit de kast getrokken voor deze Deus Ride Out. Na een aantal verse croissantjes, een goede kop koffie en een route briefing door TomTom was het tijd om de Noord-Hollandse wegen onveilig te maken.


Bron: Deus Ex Machina/ TCPK/ Tristan Fopma

Een enerverende rit richting het zonnige Zandvoort

Na een korte briefing kon de nieuwe TomTom Rider 550 op het stuur worden geïnstalleerd en de startknop worden omgedraaid en de Deus Ride Out van start gaan. Dit resulteerde in een enorm gebrul van zo’n dertig motoren, waar de buren aan de Herengracht nog steeds nachtmerries van krijgen. Met de gele Deus Land Rover voorop reden we de stad uit, zodat Amsterdam weer verder kon slapen en wij konden beginnen aan een enerverende motorrit richting Zandvoort.

Deus Ride Out Deus Ex Machina
(Bron: Deus Ex Machina/ Tristan Fopma)

Nadat de Amsterdamse grachten achter ons lagen scheurden we door naar een aantal groene polders, mooie stukken bos en idyllische dorpjes aan het water. De route zat vol met lekkere en uitdagende bochten om mijn rijskills op te proef te stellen. Zo nu en dan konden de trappelende paardjes die de motoren met zich meedroegen worden uitgelaten. Na een toffe rit door typisch Nederlands landschap kwamen we aan in Zandvoort, waar het Bikes & Boards festival ging losbarsten.


Bron: Deus Ex Machina/ TCPK/ Tristan Fopma

Boards & Bikes 2019, de perfecte afsluiting van de Deus Ride Out

Na een perfect uitgezette TomTom rit tijdens de Deus Ride Out kwamen we aan in Zandvoort om het Boards & Bikes festival mee te maken. Boards & Bikes (zoals de naam het al zegt) stond de gehele dag in het teken van motoren en surfboards. Zo nam een groot aantal motorhelden het tegen elkaar op om te dragracen met hun trouwe tweewielers door het loeizware zand. Ook konden de surfers hun hart en ziel kwijt op het Boards & Bikes festival tijdens de surfwedstrijden. Om het een festivalsfeer te creeëren, waren er verschillende live optredens, toffe stands met kledingmerken, grote foodtrucks en veel motoren waar je letterlijk van ging kwijlen. Hier moet je in 2020 als motorliefhebber weer bij zijn.


Bron: Deus Ex Machina/ TCPK/ Tristan Fopma

Ben je benieuwd naar de nieuwe Deus Ex Machina winkel en het restaurant? Check dan ons artikel en wordt ook verliefd op deze coole store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
De eerste Nederlandse Deus Ride Out smaakt naar meer
Sluiten