Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Wheels 30 maart 2020

Deus Ex Machina bouwt Yamaha XT250 om tot brute custom bike

Dat de mannen van Deus Ex Machina in staat zijn heerlijke omgebouwde motoren op de markt te brengen, weten we natuurlijk al tijden. Ditmaal hebben ze een motor met een cultstatus, een Yamaha XT250, omgebouwd tot een typische Deus custom bike. The XTreme 250 is een geweldige (enduro)motor met looks die iedere motorliefhebber doet watertanden.

Herken de Yamaha XT250

De Yamaha XT250 is in Nederland waarschijnlijk wat minder bekend. Deze compacte allrounder, die gemakkelijk te rijden is, wordt vooral in Azië bereden en is ideaal voor in zowel de stad als op het platteland. Dat zal dan ook de voornaamste reden zijn waarom Deus Australië deze cultmotor onder handen heeft genomen. Je herkent de motor overigens bijna niet meer terug.

Deus Ex Machina Yamaha XT250 custom bike
Afbeelding: Deus Customs

Ode aan de Deus Swank Rally

De Deus Swank Rally is een cultrally met klassieke en hedendaagse enduro-motoren, modder en heel veel lol. Om dit fantastische evenement te eren, kreeg Deus Ex Machina custom bouwer Jeremy Tagand de opdracht om een motor te bouwen die dit evenement perfect omschrijft. Yamaha schonk een XT250 en Jeremy liet zijn creativiteit de vrije loop.

Deus Ex Machina Yamaha XT250 custom bike
Afbeelding: Deus Customs

Is het een enduro, supermoto of flattracker? Dat mag je zelf beslissen. Eén ding weten wij wel zeker: deze XTreme 250 van Deus Ex Machina is een geweldig speeltje. De XT250 is volledig gestript en voorzien van een nieuwe SC Project-uitlaat. Om de custom bike wat scherper te maken is hij verlaagd en heeft hij nieuw bodywork gekregen, crossstuur en supermoto-neus gekregen.

Om het plaatje compleet te maken, zitten er twee flattrackbanden van Dunlop onder de XTreme 250 en is hij voorzien van subtiele LED-verlichting. Om hem te beschermen tegen de elementen is alles gepoedercoat, zodat de custom bike niet gaat roesten. Voor de ‘Swank Rally’ vibe is de Yamaha voorzien van een crèmekleurige lak.

Deus Ex Machina Yamaha XT250 custom bike
Afbeelding: Deus Customs

De XTreme 250 van Deus Ex Machina is te bestellen

Mocht je deze compacte alleskunner niet uit je hoofd krijgen: geen stress. Het kost wellicht wat tijd en moeite, maar deze custom bike is te koop. De betrouwbare XTreme 250 staat bij Deus Ex Machina in Australië. Meer informatie over de fiets vind je hier.

Deus Ex Machina Yamaha XT250 custom bike
Afbeelding: Deus Customs

Kun jij geen genoeg krijgen van lekkere Deus custom bikes? Dan moet je deze dikke Yamaha SR500 zien.

Reageer op artikel:
Deus Ex Machina bouwt Yamaha XT250 om tot brute custom bike
Sluiten