Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 9 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Deus Ex Machina bouwt Yamaha SR500 om tot gruwelijke custom bike

Dat de mannen van Deus Ex Machina in staat zijn heerlijke motoren op de markt te brengen, weten we natuurlijk maar al te goed, het zit in hun DNA. Ook dit keer is het ze weer gelukt. Ditmaal hebben ze een klassieke Yamaha SR500 omgebouwd tot een typische Deus custom bike, de Twenty20 SR500. Een geweldige motor met looks waar je ‘u’ tegen zegt.

Yamaha SR500 onherkenbaar

Van de klassieke Yamaha SR500 is niet veel meer van over. De Australische tak van Deus Ex Machina kreeg de opdracht binnen en besloot er een echte strandracer van te maken. Waar de Yamaha SR500 vroeger een sportieve caféracer was, is het nu een robuuste enduro motor geworden. Vervelend? Wij vinden van niet.

Deus Ex Machina SR500 custom bike

Heerlijke upgrades

Op de Twenty20 SR500 van Deus zitten natuurlijk de nodige upgrades om de motor zo dik mogelijk te maken. Zo is de Japanner volledig gestript en is het frame in het zwart ‘gepoedercoat’ voor die robuuste look. Daarnaast heeft de Yamaha SR500 nieuwe 21″ velgen gekregen met noppen banden zodat ieder zandpad appeltje eitje is voor deze jongen. Verder heeft de motor een custom XT500 tank, nieuwe koplampen, een nieuwe uitlaat, dikke suspension en een onwijs strak zadel met hele gave details.

Deus Ex Machina SR500 custom bike

Een compacte custom bike met dikke looks die garant staat voor onwijs rijplezier, een motor die wij best graag zouden willen rijden. Maar aangezien de motor in Australië staat, moeten we het doen met de heerlijke foto’s. Geniet hieronder even mee van de prachtige Twenty20 SR500. Kan je geen genoeg krijgen van de toffe custom bikes van Deus Ex Machina? Check dan dit artikel met vijf heerlijke motoren van Deus.

Een Deus Ex Machina flagstore in Amsterdam

Het heeft even geduurd, maar na lange tijd komt er eindelijk een Deus Ex Machina shop in Nederland. Als we het Instagram account van Deus Amsterdam moeten geloven, gaat de Nederlandse flagstore binnenkort open. Houdt de Instagram van Deus Amsterdam scherp in de gaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deus Ex Machina bouwt Yamaha SR500 om tot gruwelijke custom bike
Sluiten