Redactie
Redactie Films & Series 31 okt 2018

Manners X Carlo Lanza presenteren de korte film: Details maken de man!

Het is inmiddels 2 jaar geleden dat ik samen met Mark – eigenaar van MRK Film – in Italië was om het proces te filmen en de wereld te laten zien hoe Carlo Lanza sokken nu eigenlijk worden gemaakt. Tijdens die trip hebben we een hoop beleefd, een mooie film geschoten en we sloten af met een 9 mm op ons gericht, geen grap.

Dit artikel is geschreven door ondernemer Carlo Lanza.

Bankoverval

Ondanks dat, was het een vrij rustig ogende film en wilden we voor deel 2 wat meer actie en een totaal andere verhaallijn. De reden van een nieuwe video is trouwens simpel. Ik heb de overtuiging dat de waarde van video – wat iets blijvends is – hoger is dan een plaatje in een magazine.

Tijdens een van onze brainstormsessies hoorden we een sirene op de achtergrond, waarna Mark met het idee kwam om een bank te gaan beroven. Ik moest even wennen aan het idee, maar waarom niet? Bekijk de korte film hieronder.

Manners present: ‘Details maken de man, die kun je wel gebruiken’

We volgen ondernemer Carlo Lanza al jaren op de voet. De ontwikkelaar van handgemaakte, Italiaanse sokken heeft alles waar Manners voor staat, samen met MRK film, nu gevat in een korte film: stijl, ambacht, spanning en humor.

Criminelen

Recent ben ik meer te weten gekomen over mijn familienaam ‘Lanza’. In 1893 zijn er 2 broers vanuit Noord- Italië naar Nederland geëmigreerd. Deze broers bleken harde werkers. Een van de broers was misschien wel de eerste Italiaanse ijsboer op Scheveningen. De andere broer opende een scharenslijperswinkel midden in het centrum van Den Haag. Echte ondernemers dus. Vertakkingen van de familie Lanza namen het begrip werken iets ruimer en kwamen regelmatig in aanraking met politie en justitie. Gelukkig voor relatief lichte vergrijpen. Het zorgde er wel voor dat het hele bankroof-idee voelde alsof de cirkel weer rond was.

Voorbereidingen

Een bank beroof je niet zomaar. Je hebt boeven nodig, een locatie, geld en natuurlijk maskers. Aangezien een aantal van ons midden in de Netflix serie La Casa de Papel zaten, was de keuze voor het masker snel gemaakt. Niet Italiaans, maar wel herkenbaar en stoer. Om uit handen te kunnen blijven van de politie hadden we natuurlijk ook een stijlvolle vluchtauto nodig. Uiteindelijk is het – hoe kan het ook anders – een Maserati geworden.

Op een gegeven moment viel alles op zijn plek en zijn we eind september gaan draaien in Deventer. De politie was ingelicht zodat men op de hoogte zou zijn dat er gemaskerde mannen in het centrum van de stad met geld aan het strooien waren.

Dankwoord

Bekijk zelf het resultaat van de nieuwe Carlo Lanza commercial. Weet dat sokken een detail zijn, maar een uiterst belangrijk detail. Uiteraard met een hele dikke knipoog.

Rest mij niets anders Manners te bedanken voor het delen van de video (primeurtje!), maar ook MRK Film, acteurs Jerry Lanza, Rino Galetta, Paul Vetter, Koster & Hogeslag (Maserati), Lapré Engineering (locatie) en een aantal van mijn klanten die kleding & schoenen hebben verzorgd: Ongers Herenmode (Weesp), Laccio (Zwolle), By Jan Marc (Hengelo), Habets Herenmode (Dordrecht), Schoenenzaken (Groningen), Klijsen Schoenmode (Den Haag) en Duden Herenkleding (Mortsel, België).

Om met 2 woorden te spreken: grazie mille! Veel kijkplezier!

Ciao,
Carlo

Reageer op artikel:
Manners X Carlo Lanza presenteren de korte film: Details maken de man!
Sluiten