Media 20 okt 2018 Jan de Raab

Zie in Netflix-serie ‘Sacrifice’ hoe een illusionist gehakt maakt van de menselijke geest

Nadat Derren Brown eerder dit jaar de kijkers volledig gefocust hield met zijn lugubere productie The Push,  is Derren Brown nu terug met een ander zeer gericht Netflix-experiment. Waar het in The Push ging om de vraag of je iemand binnen een dag zo ver kunt krijgen dat hij een moord pleegt, gaat het er in Sacrifice niet minder heftig aan toe.

Derren Brown’s Sacrifice volgt de mogelijke evolutie van Phil, die beweert dat hij niet racistisch is, maar toch gelooft dat de Verenigde Staten “een immigratieprobleem” hebben. Met de vooroordelen van Phil in het achterhoofd hebben Brown en zijn team een ​​scenario gebouwd waarin Phil theoretisch zou kunnen beslissen om zijn leven te riskeren om een ​​immigrant zonder papieren te redden.

Illusionist Derren Brown laat mensen tot het uiterste gaan in Netflix Sacrifice

Het is een uitgebreide opstelling die doet denken aan The Push, waarbij veel moeite werd gedaan om een ​​man ervan te overtuigen dat het in het beste belang van een aantal andere mensen zou zijn om een ​​man te vermoorden. Deze keer werd Phil gekozen uit een aantal niets vermoedende aanvragers. Niemand is zich ervan bewust dat het hier wederom gaat om een experiment waar de grenzen van het toelaatbare opzoekt. Psychologie gebruiken om het meest extreme in de mens naar boven te brengen. Interessant.

Sacrifice op Netflix

In de aanloop naar de noodlottige ja-of-nee beslissing van Phil, zal hij een aantal andere tests ondergaan. Een van de tests is het nemen van een duik in een meer in een gigantische steengroeve. Dit hele proces, van auditie tot training en het evenement in kwestie, zal Phil over meerdere continenten brengen. Als de inspanningen van Brown tot wasdom komen, ontstaat er een andere gemoedstoestand. Sacrifice is nu te zien op Netflix. 🔥 –> Check hier ook de nieuwe trailer van Narcos seizoen 4 <– 🔥

Derren Brown: Sacrifice | Official Trailer [HD] | Netflix

Illusionist Derren Brown concocts a psychological experiment in which he tries to manipulate an ordinary person into taking a bullet for a stranger. Derren Brown: Sacrifice launches October 19 on Netflix.

Reageer op artikel:
Zie in Netflix-serie ‘Sacrifice’ hoe een illusionist gehakt maakt van de menselijke geest
Sluiten