Redactie
Redactie Architecture 25 mrt 2017

Den Haag gaat uitbreiden met deze fraaie natuurstenen torens

Het inwoneraantal van Den Haag groeit al een aantal jaar op rij met 5%. De stad is op zoek naar woninguitbreiding en ziet mogelijkheden hiertoe in een gebied dat tot nu toe nog niet veel is gebruikt voor woondoeleinden. Deze twee fraaie torens zullen het ongetwijfeld aantrekkelijk maken.

In dit artikel over twee nieuwe woontorens in Den Haag:

  • Hoe Den Haag ruim 1.000 appartementen bij gaat bouwen
  • Een nieuwe ‘urban hotspot’ met woon-, werk- en recreatieruimte
  • Een foto van het concept
  • Leestijd: ongeveer 2 minuten

Architectenbureau MVRDV zal in 2018 beginnen met de bouw van deze duotorens in hartje Den Haag. De torens krijgen een gemengde bestemming met in totaal meer dan 1.000 appartementen, horeca en kantoren.

Tuinen en uitzicht

Den Haag heeft reeds een fraaie skyline en dat heeft deels te maken met de strenge eisen die de gemeente stelt aan de bebouwing. Deze torens voldoen aan de eisen, maar bieden daarbij enkele extra’s: zo zullen de gebouwen worden gemaakt van natuursteen met overlopende kleuren (van licht onderaan naar donker bovenaan). Op de top van de gebouwen vind je enkele stenen open ruimtes met daktuinen en dakterrassen.

De mooiste plekken zul je dus ongetwijfeld op de bovenste etages vinden, maar dat wil niet zeggen dat het op lager gelegen verdiepingen behelpen is. Alle appartementen krijgen een inpandig balkom met veel privacy en veel lichtinval. Vanaf de tiende verdieping heb je vrij zicht op zee en kun je in de verte de skyline van Rotterdam zien.

Reageer op artikel:
Den Haag gaat uitbreiden met deze fraaie natuurstenen torens
Sluiten