Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Reizen 30 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

Voco hotel in Den Haag: slapen in een prachtig ingericht bankgebouw

Dit is wat je wil tijdens je citytrip: supercentraal zitten, mét luxe en comfort, maar geen drukte en lawaai om je heen. Na een hele dag shoppen, musea checken en lopen wil je rustig kunnen bijkomen, op een plek waar het mooi, schoon en comfortabel is. En waar je een goede cocktail pakt en ook nog prima uit eten kan.

Dat hotel heet voco The Hague en ligt om de hoek bij het Binnenhof en de Hofvijver, ideaal als uitvalsbasis om het centrum van Den Haag te bezoeken. De monumentale gevel huisvestte vroeger een bank, nu loop je binnen in een ruime lobby, lounge en receptieruimte. Het mooie interieur loopt door tot in een eveneens fraai vormgegeven bar en aan de andere kant een restaurant. In het midden bevindt zich een groot en open atrium compleet met boom. De ontwerpers hebben een sfeer geschapen van groen, rust en natuur, inclusief vlinders en insecten, die overal terugkomen. Verrassend, zo middenin de grote stad in een groot gebouw!

Cocktailbar Ultramarijn: steampunk meets Jules Verne

De bar, Ultramarijn, geeft je het gevoel in een fantasy-wereld beland te zijn. De ontwerpers noemen dit een steampunk meets Jules Verne-omgeving. Dit werkt door in een gevoel van tijdloosheid, ideaal voor een bar waar gezelligheid geen tijd mag kennen.

Logeren in hartje Den Haag doe je bij het voco hotel
Cocktailbar Ultramarijn (Afbeelding: voco The Hague)

Ultramarijn heeft een goed gevarieerde bier- en wijnselectie maar hun cocktails mag je zeker niet overslaan. In de cocktailkaart wordt het nautische thema doorgevoerd in een wereldreis langs noord, zuid, oost en west met zeer originele en superlekkere cocktails. Uitstekend!

Restaurant Botanica

Restaurant Botanica is een logisch verlengstuk van voco’s groene oase-thema. De keuken kenmerkt zich door een focus op goede, verse en biologische ingrediënten die uitmonden in prima uitgevoerde gerechten. De kaart is niet de creatiefste of spannendste die we ooit zagen, maar er zijn genoeg trendy en vernieuwende restaurants voor de liefhebbers daarvan. Bij Botanica kun je klassieke gerechten verwachten van goede kwaliteit.

Logeren in hartje Den Haag doe je bij het voco hotel
Restaurant Botanica is licht en weelderig groen (Afbeelding: voco The Hague)

Voco The Hague heeft een fitness-ruimte en biedt ook veel (meer dan het gemiddelde hotel) diensten aan om haar gasten te ontzorgen. Ook de kamers zijn bovengemiddeld, zowel qua ruimte als qua vormgeving en ook kwalitatief is alles goed. De bedden zijn lekker en lang genoeg. Er is een dik en een dun kussen, eindelijk eens een hotel dat snapt dat gasten niet graag slapen met hun nek in een hoek van 45 graden, chapeau voco! Je kunt zelfs kussens bestellen met andere soorten vullingen, als je dat liever hebt.

Logeren in hartje Den Haag doe je bij het voco hotel
Zeer comfortabele kamers (Afbeelding: voco The Hague)

De douche is ruim en praktisch en het douchewater blijft in de douchecabine, hetgeen misschien vanzelfsprekend klinkt, maar toch zeldzaam blijkt. De kamers zijn goed geventileerd met klimaatcontrole én de ramen kunnen open, een grote luxe voor mensen die graag frisse lucht hebben ’s nachts. Ook krijgt voco The Hague veel kudos van ons voor de stilte op de gangen. Het hotel zat goed vol tijdens ons verblijf, maar dat zagen we pas bij het ontbijt. Al die mensen hebben we ’s nachts niet gehoord, dus geen klapperende deuren, lawaai van de lift of stemmen op de gang of door muren. Perfect geïsoleerde kamers misschien?

Na lekker uitgerust te zijn, ontbijt je in de mooie ontbijtzaal (van restaurant Botanica). We hadden mooi weer en ontbeten prinsheerlijk in het zonnetje in de binnentuin! De flat whites en cappuccino’s van de kundige barista zagen er niet alleen kunstig uit met mooie latte art, maar smaakten vele malen beter dan de automatenkoffie die je helaas nog steeds in veel hotels bij het ontbijt krijgt. Extra moeite, ik weet het, maar een groot plezier!

Logeren in hartje Den Haag doe je bij het voco hotel
Ontbijt met geweldige koffie (Afbeelding: voco The Hague)

Voor het ontbijt had ik er al een kleine breathwork-‘n-yoga-sessie opzitten, gewoon in kleermakerszit aan het water van de Hofvijver, met de zon op mijn bek. Het geklater van de fontein en het gesnater van de eenden zorgden voor een ontspannen begin van de dag. 

Het ontbijt is uitgebreid en met veel keuze. Gezond, contintentaal of Engels, en allemaal van goede kwaliteit, op tijd bijgevuld – ook bij grote drukte. Er zijn sapjes en smoothies en thee van verschillende losse-bladeren-mixen. Leuk detail is dat ze er een gevarieerd servies heeft, wat de sfeer persoonlijker en ongedwongener maakt. Daardoor krijg je wat meer een thuisgevoel.

Logeren in hartje Den Haag doe je bij het voco hotel
Mooie plek, zeer centraal in Den Haag (Afbeelding: voco The Hague)

Met het ontbijt als goede basis ben je klaar om Den Haag te verkennen. Met de gratis fietsen die je kan lenen van het hotel, kom je ook eens in andere wijken of trap je door naar het strand. Maar als je weinig tijd hebt, laat je de fietsen staan en loop je gewoon naar de hot spots. 

Conclusie

Uitstekend hotel voor een bezoek aan Den Haag waarbij je tegelijk even bij kunt komen. Voor wie lekker centraal wil zitten en een goede prijs-kwaliteitsverhouding zoekt tegen een mooi vormgegeven achtergrond, is voco The Hague een prettige optie. Ondanks de centrale ligging heb je nooit last van drukte of lawaai. Ook bar en restaurant zijn prima verzorgd. Het enige wat je hoeft te doen, is waar je voor kwam: genieten!

Klik hier voor meer informatie en reserveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.