Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Leonardo DiCaprio speelde bijna in Star Wars (en door deepfakes alsnog)

Studio’s doen goed hun werk als je het je niet voor zou kunnen stellen hoe een andere acteur een rol had kunnen spelen. Sommige acteurs zijn gewoon hun personages, niemand anders had het kunnen doen. Toch worden voor grote projecten vaak honderden opties besproken. Zo ook voor de rol van Anakin in Star Wars.

Leonardo DiCaprio en Star Wars

Neem bijvoorbeeld Henry Cavill, die de hoofdrol speelt in The Witcher voor Netflix. De streamingdienst heeft meer dan tweehonderd opties besproken, waarbij hij uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

Iets vergelijkbaars gebeurde bij de rol van Anakin in Star Wars. George Lucas overwoog honderden acteurs voor de rol. Uiteindelijk werd Hayden Christensen gekozen, maar het is ronduit fascinerend om je de andere opties in te beelden. Een van de grote kanshebbers was bijvoorbeeld niemand minder dan Leonardo DiCaprio.

Tijdens een interview met Shortlist vertelde de gerenommeerde acteur over die kans. Hij heeft toen met Lucas gesproken voor de rol, maar net zoals bij de rol van Batman in Batman & Robin voelde het voor de acteur “alsof ik nog niet voor zoiets klaar was. Ik durfde nog niet die sprong te wagen, destijds.”

Een gemiste kans misschien, maar om DiCaprio hoef je je geen zorgen te maken. Na The Phantom Menace had het jonge talent een aantal matige films, maar met Gangs of New York beklom DiCaprio het podium als superster. Vooral gezien die film tegelijkertijd met Attack of the Clones uitkwam is het des te duidelijker dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

Deepfakes

Dankzij deepfakes kunnen we echter alsnog een kijkje nemen in een paralel universum. Oftewel, hoe het eruit zou hebben gezien als Leonardo DiCaprio wel in was gegaan op het aanbod van George Lucas, de vader van Star Wars.

Deepfakes zorgen ervoor dat je met behulp van machine learning het gezicht van een (bekend) persoon kunt analyseren. Vervolgens kun je die gelijkenis geheel flexibel inzetten, bijvoorbeeld door een president dingen te laten zetten die hij of zij nooit heeft gezegd. Of, zoals hier het geval is, door Leonardo DiCaprio’s gezicht realistisch op het hoofd van Hayden Christensen te plakken.

Leve het internet! Check ook hoe Tom Cruise er als Iron Man uit zou hebben gezien, of Will Smith als Neo in The Matrix. Een mooi stukje afwisseling op alle doembeelden rondom deepfakes. De positieve kant van de potentieel zeer gevaarlijke technologie.

If Leonardo DiCaprio had said yes to Anakin Skywalker in Star Wars

Leonardo DiCaprio was originally offered the role of Anakin Skywalker in the Star Wars prequels. Here’s how that might have looked. ?Patreon: patreon.com/sham00k ?Twitter: https://twitter.com/Sham00k ✉ Contact: [email protected]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Shortlist

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Leonardo DiCaprio speelde bijna in Star Wars (en door deepfakes alsnog)
Sluiten