Death to 2020-trailer: Samuel L. Jackson ontleedt het slechtste jaar ooit

Charlie Brooker, een van de makers van Black Mirror, kondigde nog niet zo lang geleden een mockumentary aan over 2020. Niet veel later werd de sterrencast bekend, met onder meer Samuel L. Jackson en Hugh Grant. Nu is er een eerste trailer van Death to 2020.

Black Mirror is een serie op Netflix die inspeelt op de duistere invloed van technologie in de samenleving, maar daaraan hadden de makers dit jaar even geen behoefte. “Het leven is in 2020 al ingewikkeld genoeg. Ik weet niet of mensen nieuwe dystopische content op Netflix slikken op dit moment. In plaats van Black Mirror werk ik liever aan scripts die mensen aan het lachen maken”, zei Charlie Brooker dit jaar tegen Radio Times. Death to 2020 bleek een van die projecten te zijn.

Death to 2020-trailer

In de eerste trailer zien we Samuel L. Jackson het ergste jaar ooit ontleden. Death to 2020 is een mockumentary. Dat is de term voor het filmgenre waarin een bepaald onderwerp wordt besproken, zoals in een documentaire, maar waarin niet alles op feiten berust. Vaak is er sprake van parodie of satire en dat is in dit geval niet anders. Bekijk de trailer.

Naast Samuel L. Jackson vanuit een stoel is er in de trailer ook een duidelijke rol voor Lisa Kudrow, vooral bekend als Phoebe Buffay in de sitcom Friends. Ze staat voor het Witte Huis en het lijkt er verdacht veel op dat ze Ivanka Trump speelt in Death to 2020. Ook zien we Hugh Grant met een pruik als geschiedenisleraar.

Sterrencast met Samuel L. Jackson en meer

Naast Samuel L. Jackson, Hugh Grant en Lisa Kudrow bestaat de cast uit onder anderen Kumail Nanjiani, Tracey Ullman, Samson Kayo, Leslie Jones, Diane Morgan, Cristin Milioti en Joe Keery. Dat belooft heel veel goeds. Death to 2020 is vanaf 27 december te zien op Netflix. Lees hier meer over de mockumentary van Black Mirror-producer Charlie Brooker.

🎬 Check hier de trailer van Nobody met Bob Odenkirk als de nieuwe John Wick!

Reageer op artikel:
Death to 2020-trailer: Samuel L. Jackson ontleedt het slechtste jaar ooit
Sluiten