Death to 2020-teaser onthult sterrencast ‘Black Mirror-project’

Hugh Grant had het er vorige week al even over, een mockumentary over het bizarre jaar dat bijna afgelopen is. Nu is er een eerste teaser van de Netflix Original Death to 2020, met een hint naar Black Mirror en een cast om van te smullen.

“Ik ben een historicus die over het jaar 2020 wordt geïnterviewd”, onthulde Hugh Grant vorige week tegenover Vulture, terwijl er nog nergens iets over het project gemeld was. “Je zult mijn pruik mooi vinden, ik zie er afstotelijk uit.” Daar moest je het mee doen. Nu blijkt het om een productie te gaan met een behoorlijke sterrencast, inclusief Samuel L. Jackson.

Eerste Netflix-teaser Death to 2020

“Zelfs de makers van Black Mirror konden dit jaar niet verzinnen”, begint de teaser. “Maar ze hebben er wel iets aan toe te voegen. Death to 2020, een Netflix Original Comedy Event dat we nog steeds aan het maken zijn en je nooit zal vergeten. Over het jaar dat je juist niet wil herinneren.” Dat belooft al veel.

Maar dan de sterrencast van de Netflix Original. Samuel L. Jackson, Hugh Grant, Lisa Kudrow (Phoebe in Friends), Kumail Nanjiani, Tracey Ullman, Samson Kayo, Leslie Jones, Diane Morgan, Cristin Milioti en Joe Keery. Wat een heerlijke mix aan sterren en toptalent. “Death to 2020 komt snel. Te snel?”, eindigt de teaser.

Black Mirror-bedenker Charlie Brooker

Het gaat om een project dat wordt geproduceerd door de makers van Black Mirror, onder leiding van Charlie Brooker. Eerder dit jaar zei hij al dat hij zich niet kon zetten tot een nieuw seizoen van de populaire serie, die tussen sciencefiction en de realiteit in hangt. “Het leven is nu al ingewikkeld genoeg, ik weet niet of mensen nieuwe dystopische content op Netflix slikken op dit moment. Nu werk ik liever aan scripts die mensen aan het lachen maken”, aldus de producer halverwege dit jaar tegen Radio Times. Een van die projecten blijkt dus de mockumentary Death to 2020 te zijn. We kijken ernaar uit.

🎬 Check ook: Wonder Woman 1984 oogst lof: ‘Beste DC-film sinds The Dark Knight’

Reageer op artikel:
Death to 2020-teaser onthult sterrencast ‘Black Mirror-project’
Sluiten