Death on the Nile trailer: moordmysterie met brute sterrencast

Nu er zo weinig in de bioscoop te zien is, zijn we vooral op streamingdiensten aangewezen. Studio’s durven het, uitzonderingen daargelaten, nog niet aan om hun grote blockbusters uit te brengen. Tenet is een van de weinige grote films die nog dit jaar uit gaat komen, en ook Disney durft het aan met door de overname van Fox ingelijfde Death on the Nile.

Het was voor de huidige pandemie al moeilijk genoeg om geen verlies te draaien met Hollywood blockbusters. Laat staan als bioscopen maar voor minder dan de helft gevuld mogen worden. Als ze überhaupt al geopend zijn.

Death on the Nile: dikke sterrencast

Gelukkig zien we naast Tenet ook steeds meer kleinere films voorbij komen die alsnog uitgebracht worden. Dat geldt ook (vooralsnog) voor Death on the Nile. Kenneth Branagh regisseert opnieuw zichzelf als Hercule Poirot, de beroemde detective uit de geliefde moordmysterie-boeken van Agatha Christie.

In 2017 speelde hij ook al die rol in Murder on the Orient Express. Dit keer is de cast niet zo duizelingwekkend als de sterrencast waar die film mee volgepropt zat, maar we hebben het nog steeds over een lijst namen waar je U tegen zegt. Onder andere Russell Brand, Gal Gadot, Armie Hammer, Dawn French, Jennifer Saunders, Letitia Wright en Rose Leslie spelen een rol in Death on the Nile.

Dit keer is Hercule Poirot op vakantie in Egypte. Je raadt het al: die vakantie houdt snel op. Hij moet opnieuw zijn detective-skills inzetten wanneer een driehoeksverhouding dodelijke gevolgen heeft. Dit keer moet hij het mysterie niet oplossen in een trein, maar op een boot. En iedereen is een verdachte.

Die synopsis doet niet voor niks direct denken aan de Netflix-hit Murder Mystery. Adam Sandler stak in die film juist de draak met het type moordmysteries waarvoor Agatha Christie begin vorige eeuw de basis legde.

IMDb en Rotten Tomatoes

De eerste trailer voor Death on the Nile is gevuld met romantiek en jaloezie. De door Armie Hammer gespeelde Simon Doyle lijkt een oogje te hebben op de door Gal Gadot gespeelde Linnet Ridgeway-Doyle, terwijl hij eigenlijk al aan de haal was met Jacqueline Bellefort (Emma Mackey). Het is de derde keer dat dit specifieke verhaal van Christie verfilmd wordt.

Hopelijk pakt Death on the Nile sterker uit dan Murder on the Orient Express. Die film heeft ‘slechts’ een 6.5 op IMDb en een 61 procent op Rotten Tomatoes. Vanaf 23 oktober gaan we ontdekken of Kenneth Branagh dit keer wel een homerun weet te scoren.

Death on the Nile trailer

 

Reageer op artikel:
Death on the Nile trailer: moordmysterie met brute sterrencast
Sluiten