Manners device deals: Samsung UHD smart-televisie voor een prikkie

Groot of klein, wij houden van gadgets en het maakt ons in veler geval niet uit of het we het ècht nodig hebben. Vaker dan niet hangt er een prijs aan die we moeilijk kunnen verantwoorden, daarom is het fijn als iemand je wijst op de mooiste deals. Laat ons die rol vervullen. Dit is de beste gadget en tech deal van de week.

In de eerste editie van Manners device deals pakken we direct groot uit. Ditmaal is gekozen voor een prachtige smart-tv van Samsung. De curved-schermen zijn lang niet zo populair meer als voorheen, maar de kijkbeleving is nog steeds ongeëvenaard. Een gebogen televisie-scherm van zichzelf al een genot om naar te kijken, maar als je het echt goed wil doen, kies je voor deze Ultra-HD 4K-televisie van de Koreaanse techgigant.

Spatzuiver beeld

Wie in de markt is voor een haarscherpe kijkervaring zoekt niet verder dan dit topmodel van Samsung. De gigantische elektronica fabrikant is al jaren aan het domineren in het hogere segment. Of het nu gaat om de smart-televisies of om hun smartphones, je weet dat er op het gebied van kwaliteit weinig valt aan te merken.

Samsung bracht de eerste Curved UHD in 2014 op de markt. Destijds was dit de enige televisie waar je het WK op moest kijken vanwege het spatzuivere beeld. De belofte: je zou de grassprieten van het speelveld kunnen tellen. Die belofte is over de jaren niet verloren gegaan en dat zie je direct zodra je de televisie aanzet.

Het scherm is niet alleen uniek door zijn verhoogde beeld-resolutie. Alleen een 4K-resolutie maakt je kijkervaring niet per definitie mooier. Daarom heeft Samsung vernuftige (softwarematige) verbeterslagen in hun televisie-schermen geïmplementeerd.

UHD Dimming

De schermen zijn voorzien van een dimmer die de LED-verlichting achter pixels uitzet. Zodra een gedeelte van de afbeelding in het scherm zwart moet zijn, gaan die pixels op zwart en de lampjes daar achter uit. Zo wordt zwart echt zwart en heeft je scherm een veel rijker contrast. Dit maakt de televisie ook nog eens een stuk zuiniger.

Active Crystal Color

Bij een rijk contrast hoort ook een waanzinnig kleuren pallet. Active Crystal Color zorgt ervoor dat de rood-groen-blauw (RGB) LED lampjes in het beeldscherm zo effectief schijnen dat de kleuren nog realistischer en feller zijn dan op andere televisies.

UHD Certified

In het begin zei iedereen het volgende: “Ik heb helemaal geen 4K-films, wat moet ik in godsnaam met een UHD-tv.” Met de komst van de Playstation 4 Pro, de Xbox One X en Netflix 4K haal je al veel meer nut uit een UHD televisie, maar zelfs als je gewoon TV wil kijken, ervaar je met dit model veel voordelen. Samsung heeft er alvorens voor gezorgd dat HD-ready en full HD content nog mooier wordt weergegeven op een Curved Ultra-HD televisie.

Stijlvolle vormgeving

De curve biedt bovenop zijn mooie design ook een functioneel voordeel. Vooral als je recht voor de TV zie je een soort diepte dat vergelijkbaar is met het kijken naar een 3D-televisie. Dit komt doordat de ogen in een conisch veld kijken. Zo ervaren wij diepte. Het scherm van de tv vangt je zicht als het ware op waardoor je een echt diepte kunt zien. Combineer dit met de prachtige beeldkwaliteit van 4K en je beleeft de ultieme kijkervaring.

Scherp geprijsd

De Curved UHD-televisie is sinds zijn opmars flink in prijs verlaagd. Waar je in eerste instantie nog duizend(en) euro’s moest betalen voor één van deze prachtige televisies, betaal je nu slechts 549,- euro. Dit model is van vorig jaar en heeft in het hogere prijssegment gezeten. De korting is schaars, want er gaat slechts acht procent van de prijs af, maar de huidige nieuwprijs ligt ver onder de prijs die de tv bij zijn introductie had. Lang verhaal kort, het is prachtige 4k-televisie voor een prima prijs. Wil jij hem nu ook? Koop hem dan hier.

Reageer op artikel:
Manners device deals: Samsung UHD smart-televisie voor een prikkie
Sluiten