Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Marvel Studios baas reageert op geruchten Deadpool en Spider-Man

Marvel Studios heeft al honderden, als niet duizenden, personages zijn beschikking. Door de deal tussen Disney en Fox komen ook oude bekenden als Fantastic Four, de X-Men en Deadpool terug in de stal van Marvel.

Deadpool naar Marvel

Dat biedt een hoop opties voor de studio. De vraag vanuit de fans is dan ook continu wanneer we die superhelden op zullen zien duiken in de bioscoopfilms. Een team-up tussen Spider-Man en Deadpool, X-Men vs The Avengers: de mogelijkheden lijken eindeloos.

Marvel Studios is ongetwijfeld plannen aan het smeden, maar ondertussen draait de geruchtenmolen stevig door. Een hoop vage bronnen en speculatie passeert vrijwel dagelijks de revue.

Zo kregen we onlangs ter ore dat Marvel drie opties overweegt voor het introduceren van Ryan Reynold’s Deadpool in het MCU. Waaronder een introductie in de Spider-Man film die na Spider-Man: Far from Home komt, of een eigen Disney+ serie.

Marvel Studios baas reageert

Op die Spider-Man team-up hoef je in ieder geval niet te rekenen. Dat weten we nu omdat Marvel Studios baas Kevin Feige deze week opvallend openhartig was tijdens een interview. Waar je normaliter bij dit soort geruchten op ontwijkende antwoorden of nietszeggende statements kunt rekenen, was Feige nu opvallend concreet:

“Nee. Ik bedoel, we hebben zeker gesprekken over de toekomst van al die Fox properties. Hoe we ze gaan verwerken in onze plannen, en wanneer. Maar dat specifieke voorbeeld, is zeker niet het geval,” aldus Feige tegenover ComicBook.com.

Dus als Deadpool uiteindelijk zijn debuut maakt in het Marvel Cinematic Universe, dan zal het niet in een Spider-Man film zijn. Ergens is dat ook wel logisch: waar het duo in de comics vaak samenkomt, zijn hun equivalenten op het witte doek totaal verschillend.

Deadpool gaat volledig voor de 18+, terwijl Spider-Man meer focust op het tienerleven van Parker. Dat gaat niet echt samen. Voorlopig is het dus nog niet een match made in heaven. Überhaupt is het de vraag of Disney open staat voor een derde 18+ Deadpool film. De special Once Upon a Deadpool liet zien dat Reynold’s humor ook zonder dat label werkt, maar uiteindelijk hopen fans natuurlijk wel op dat sausje.

De volgende film in de franchise had X-Force moeten zijn, waarbij Deadpool samen zou gaan werken met Cable (Josh Brolin) en Domino (Zazie Beetz). Nu de deal tussen Disney en Fox rond is, is het echter maar de vraag of Disney daar heil in ziet. Hopelijk wel!

Check ook: Spider-Man: Far From Home blaast filmpers omver: 15 lovende reacties

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marvel Studios baas reageert op geruchten Deadpool en Spider-Man
Sluiten