Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 okt 2019
Leestijd: 1 minuut

Joker verslaat Deadpool en Infinity War, Ryan Reynolds reageert briljant

Het had weinig gescheeld of Warner Bros. had nooit het groene licht gegeven voor Joker. Door de grimmige toon durfde de studio eigenlijk geen risico te nemen, zeker na de flop die Justice League was.

Joker: grootste R-rated film ooit

Uiteindelijk werd besloten om de kosten te delen met andere partijen, een zet die nu ervoor zorgt dat Warner Bros. ook honderden miljoenen dollars aan winst moet inleveren. Maar goed, anders hadden we nooit het meesterwerk van Todd Philips en Joaquin Phoenix gekregen.

De eerste weken in de bioscoop werd record na record verbroken. Op het moment van schrijven heeft Joker wereldwijd maar liefst 788.1 miljoen dollar binnengehaald. Daarmee is ook Deadpool gepasseerd, waarmee Joker de grootste R-rated film ooit is. En dat zonder in China uit te komen, een boost die veel Hollywood-films wel nodig hebben.

Meer winst dan Infinity War

Het wordt nog bizarder: doordat Joker zo’n klein budget had, heeft de film meer winst gemaakt dan de mega blockbuster Avengers: Infinity War. Die film kostte vele malen meer om te maken, waardoor Disney niet de complete omzet in eigen zak kon steken.

Ryan Reynolds feliciteert

Ryan Reynolds, de acteur die ons natuurlijk het fantastische Deadpool bracht, pakt het sportief op dat zijn film van de R-rated troon is gestoten. Hij feliciteerde Warner Bros., Todd Philips en Joaquin Phoenix met de onderstaande hilarische poster.

Wist je trouwens dat volgens Joaquin Phoenix, de acteur die de clown speelt, de beste scène uit de film is geknipt? Hier lees je er alles over. Check ook ons ranglijstje met de beste Joker acteurs ooit. Ben jij het met de top 3 eens?

R-Rated box office congratulatory posts aren’t like the ones you’re used to…

1.5m Likes, 4,806 Comments – Ryan Reynolds (@vancityreynolds) on Instagram: “R-Rated box office congratulatory posts aren’t like the ones you’re used to…”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Joker verslaat Deadpool en Infinity War, Ryan Reynolds reageert briljant
Sluiten