Waar blijft Deadpool 3? Ryan Reynolds heeft goed nieuws

Deadpool 1 en Deadpool 2 waren een groot succes, een succesformule die Disney na de overname zeker wil gaan benutten. Maar hoe past een R-rated film, 18+ dus, in het Marvel Cinematic Universe?

Waar blijft Deadpool 3?

De Grote Muis houdt het immers allemaal lekker familievriendelijk, zodat bioscoopfilms ook op Disney+ gezet kunnen worden. Dat Disney iets met Deadpool gaat doen, staat buiten kijf. Gelukkig hebben Disney CEO Bob Iger en Marvel Studios eindbaas Kevin Feige al bevestigd dat ze de franchise eer aan willen doen. Gewoon R-rated dus.

Geruchten wijzen op een introductie in een nieuwe Spider-Man film, maar insiders spreken elkaar tegen. Wat is überhaupt de status van Deadpool 3? Gelukkig kwam Ryan Reynolds afgelopen week zelf dan maar met goed nieuws.

Ryan Reynolds bevestigt

Hij was te gast bij de Amerikaanse show Live With Kelly en Ryan. Daar bevestigde hij wat voor de hand ligt, maar wat nog niet eerder officieel concreet is gemaakt:

“Ja, we werken nu met het hele team aan Deadpool 3. We zitten nu bij Marvel Studios, alsof je opeens op het hoogste niveau speelt. Dat is vrij bizar. Maar ja, we zijn er mee bezig!”

Helaas blijft het daar ook bij. De acteur heeft nog niks vrijgegeven over Deadpool 3. Geen hints, geen cast, geen releasedatum. Voorlopig is er ook nog geen ruimte op de planning van Marvel.

Gaatje in de planning?

Volgend jaar komen Black Widow en The Eternals uit, maar zoals je in ons overzicht kunt lezen heeft Marvel pas begin 2022 een gaatje. Dat sluit een introductie in een reeds aangekondigde film overigens niet uit. Tevens zou Disney in theorie last-minute een extra film op de planning kunnen zetten.

Onder de grotere paraplu van Disney is die kans echter klein. De Grote Muis concurreert al met zichzelf, en spreidt daarom liever zijn kansen. Zo schreven we afgelopen week nog over de duizelingwekkende dominantie van Disney in de bioscoopcijfers van heel 2019.

Reageer op artikel:
Waar blijft Deadpool 3? Ryan Reynolds heeft goed nieuws
Sluiten