Deadpool 3: gaat Disney onze favoriete Marvel-held de nek omdraaien?

Het zijn financieel gezien geen slechte tijden voor Disney. De mediagigant is flink aan het cashen door klassiekers opnieuw uit te brengen in een nieuw jasje, maar het zijn toch vooral de Marvel-films die de kassa’s flink laten rammelen. Om dit succes voort te zetten, is Disney druk bezig om alle superhelden van Marvel binnen te halen. Door de overname van Fox is een flinke stap gezet, maar is dat eigenlijk wel goed nieuws? Wat gaat Disney doen met Deadpool?

Ja, over het algemeen is de overname door Disney een goed iets. Door alle Marvel-helden binnen te halen, kunnen we gaan uitkijken naar nog meer topfilms. Spider-Man is het beste voorbeeld. Sony gebruikte de rechten om prima superhelden-films te maken, maar de webslingerende held komt pas echt goed tot zijn recht in de MCU. Tom Holland is perfect gecast en zijn eerste optreden in Captain America: Civil War was direct een grote hit.

Disney haalt rechten X-Men films binnen

Vervolgens groeide Spider-Man uit tot publiekslieveling. Inmiddels heeft hij twee solo-films op zijn naam staan en mocht ook nog komen opdraven in twee Avengers-films. Kortom, het is goed geweest dat de Spider-Man rechten door Disney zijn overgenomen. Nu Fox is overgenomen hopen we hetzelfde lot voor de X-Men franchise. Deze is enorm en er is veel potentie. Onder Fox kwam dat er soms uit, maar er waren ook flinke missers. Zo werd het onlangs verschenen X-Men: Dark Phoenix door critici met de grond gelijkgemaakt.

Disney heeft het superheldengenre goed in de vingers, dus het is vooral positief dat alle X-Men nu naar de MCU komen. Op één na dan: Deadpool. Het zwartgallige buitenbeentje is een ander verhaal. Waar de meesten superhelden-films ook geschikt zijn voor een jongere doelgroep is dat bij Deadpool wel anders. De anti-held heeft nu twee films op zijn naam staan en die waren alles behalve kindvriendelijk. Grof taalgebruik, donkere humor en rondvliegende ledematen voerden de boventoon. Niet heel Disney.

Deadpool 3 gaat er komen

Toch gaat er gewoon een derde Deadpool film komen. Daar hoeven we ons geen zorgen over te maken. De bedenker van Deadpool, Rob Liefeld, heeft aangegeven dat zijn bekendste creatie zeker gaat terugkeren op het witte doek. In zijn ogen kan Disney niet om de in latex gehulde superheld heen. Disney heeft 60 miljard betaald voor 20th Century Fox. De Deadpool rechten hebben zeker bijgedragen aan die hoge prijs. Het zou kapitaalvernietiging om niets met deze franchise te doen.

Deadpool 2 | The Trailer

The Deadpool 2 Super Duper Cut now with 15 minutes of brand-new action and jokes lovingly inserted throughout. Now On Digital: http://bit.ly/Deadpool2SuperDuper Now On Blu-ray: http://bit.ly/Deadpool2SuperDuperCut After surviving a near fatal bovine attack, a disfigured cafeteria chef (Wade Wilson) struggles to fulfill his dream of becoming Mayberry’s hottest bartender while also learning to cope with his lost sense of taste.

De vraag is alleen: wat gaan ze er mee doen? Krijgen we gewoon weer een R-rated film zoal de eerste twee delen? Of moeten we ons gaan voorbereiden op een minder heftige versie van Deadpool? Een lastige keuze. Op dit moment lijken er twee opties te zijn. De eerste is dat Disney ervoor kiest om de Deadpool die we kennen in stand te houden. Dat kan, maar dan moeten ze wel hun eigen regel (dat ze geen R-rated films maken) breken. Dat zou goed nieuws zijn voor fans van de eerste twee Deadpool films, maar er kleeft ook een nadeel aan.

Wordt Deadpool een Avenger?

Als ze voor deze optie gaan, lijkt het uitgesloten dat Deadpool zijn opwachting gaat maken in de MCU. Het harde en bloederige karakter van de films past niet binnen het Marvel universum dat Disney heeft opgebouwd. Toch zijn er geruchten dat Deadpool gaat toetreden tot de MCU. Deadpool schijnt zijn debuut te gaan maken in Spider-Man 3 om vervolgens een Avenger te worden. Dat klinkt fantastisch, maar dit zal zeker niet de Deadpool zijn zoals we die nu gewend zijn. Deze optie betekent waarschijnlijk het einde van Deadpool zoals we die nu kennen.

Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen. Het is afwachten wat Disney gaat doen. Dus wat zou je liever willen zien? Een minder harde Deadpool en Spider-Man samen in een film? Of Deadpool in z’n eentje, maar dan wel met dit soort keiharde grappen? Een lastige keuze.

Reageer op artikel:
Deadpool 3: gaat Disney onze favoriete Marvel-held de nek omdraaien?
Sluiten