Deze grap uit ‘Deadpool 2’ is zo duister, dat hij uit de film is gehaald

Later deze week kunnen we eindelijk naar de bioscoop voor Deadpool 2. De meest grove superheld uit het Marvel Universum staat opnieuw klaar om te doen waar hij goed in is. Bad-guys op een brute manier omleggen en ongepaste opmerkingen maken. Dat laatste is eigenlijk waar het om draait, maar er zijn blijkbaar grenzen.

In de aanloop naar de release werd namelijk bekend dat er een grap echt te ver ging. Het gaat om een post-credit scene die in de film zou zitten. Hierin zien we de door Ryan Reynolds gespeelde Deadpool terugreizen in de tijd. Hij gaat terug naar 1889 en laat dat toevallig ook het jaar zijn waarin Adolf Hitler ter aarde kwam. Deadpool is iemand die graag problemen bij de wortel aanpakt. Zo ook in dit geval.

Pijnlijk, maar hilarisch! Deadpool maakt briljante grap over het Nederlands elftal

Baby Hitler

In de scène loopt de anti-held de ziekenhuisafdeling binnen waar alle pasgeboren baby’s liggen. Hier ziet hij op één van de wiegje A. Hitler staan en twijfelt geen moment. Vervolgens zien we vanuit de ogen van bekendste dictator hoe hij door de in het rood en zwart geklede superheld wordt gewurgd. Een andere baby begint te huilen en Deadpool reageert: “Shut up Ira, you’ll thank me someday!”

De scène was te zien in de test screenings en de reacties waren nogal gemengd. De meeste kijkers vonden het wurgen van baby, zelf als Hitler is, toch echt te ver gaan. Over de rest van de film waren de kijkers het overigens grotendeels met elkaar eens en waren bijzonder positief over de film. We hoeven ons dan ook geen zorgen te maken dat de de film door censuur zijn echte Deadpool charme gaat verliezen.

Deadpool 2 en het Nederlands elftal

Vanaf 17 mei is Deadpool 2 te zien in de Nederlandse bioscopen. De film belooft een absolute topper te gaan worden en ook de promotie rondom de film is briljant. Zo zagen we vorige week hoe Ryan Reynolds zijn excuses aanbood aan David Beckham en tegelijkertijd een pijnlijke grap maakt over het Nederlands elftal.

Reageer op artikel:
Deze grap uit ‘Deadpool 2’ is zo duister, dat hij uit de film is gehaald
Sluiten