Martyn de Jong
Martyn de Jong Life 18 juni 2017

De wetenschappelijke verklaring voor jouw liefde voor billen

Er zijn twee soorten mannen op deze wereld: De borsten- en billenmannen. Tot welke soort jij behoort, hangt hoogstwaarschijnlijk niet alleen af van wat jij mooi vindt, maar ook van jouw genetische blauwdruk, zo blijkt uit onderzoek.

Onderzoek van de Universiteit van Texas heeft onlangs aangetoond hoe het komt dat wij mannen de voorkeur hebben voor ronde, gevormde derrières. De reden hiervoor gaat nóg verder terug dan jouw eerste verwijderde browserhistorie.

Lang, lang geleden toen wij mensen nog over de aarde rondtrokken, was het belangrijk dat men in beweging kon blijven om te overleven. Grofgezegd: stilstaan was sterven. Zelfs als zwangere vrouw moest je daarom on the move blijven. Wat hierbij hielp was – grappig genoeg – een ruggenwervel die ongeveer 45 graden boog, nét boven de billen.

Als man was het verstandiger om voor een vrouw te kiezen met rondere billen…

Met zulke rondingen waren zwangere dames beter in staat om hun centrale zwaartepunt naar achteren te verplaatsen, waardoor zij meer balans hadden tijdens het wandelen. Dit had als gevolg dat zij met minder moeite meer afstand konden afleggen. Als man was het daarom verstandiger om voor een vrouw te kiezen met rondere billen, aangezien dit de overlevingskans van ons nageslacht zou vergroten.

Bizar he? Kortom, wij kunnen er he-le-maal niets aan doen dat wij af en toe even naar de rondingen van vrouwen willen moeten kijken. Het zit nou eenmaal in onze genen ingebakken…

Reageer op artikel:
De wetenschappelijke verklaring voor jouw liefde voor billen
Sluiten